Reviews

Logitech Zone Wired Earbuds review: creëer je eigen zone

logitech zone wired earbuds
Image Credit: Logitech
Voordelen
Vlotte bediening
Goede audiokwaliteit voor telefoon- of videogesprekken
Uitstekende microfoon
Verschillende aansluitingsmogelijkheden
Nadelen
Geen ANC
Aanbevolen prijs: €99,99
Waar te koop?

Logitech Zone Wired Earbuds Microsoft Teams

Totaalscore 9
Met de Zone Wired Earbuds toont Logitech dat videobellen ook in stijl kan. De oortjes bieden de perfecte ondersteuning tijdens elke meeting.

Logitech lanceerde de Zone Wired Earbuds in augustus en sinds 1 december zijn ze ook in de Benelux te koop. Met deze bekabelde headset wil Logitech een niche in de zakelijke audiomarkt invullen: earbuds die dezelfde microfoonkwaliteit leveren als zakelijke hoofdtelefoons. Of ze dat ook waarmaken, hebben we aan den lijve mogen ondervinden.

Vergaderen in stijl

Beginnen doen we met het design van de oortjes. De Zone Wired Earbuds hebben de professionele uitstraling die bij een zakelijke headset horen, maar je zou je zeker ook niet schamen als je de oortjes draagt om op het openbaar vervoer muziek te luisteren. Logitech heeft ook gedacht aan het praktische luik. Je kan de oortjes met magneten aan elkaar vastmaken, zodat de kans minimaal is dat ze in de war geraken als je ze opbergt. Aan het andere uiteinde zit een USB-C-dongle, die nog te vervangen is door een USB-A-exemplaar. Je kan ook terugvallen op een 3,5 mm-jack, maar dan moet je de wel de controller afstaan.

Wie veel moet (video)bellen wil dat een headset ook de juiste ergonomie biedt. En ook daar heeft Logitech aan gedacht. In de meegeleverde opbergcase zitten nog drie extra paar oordoppen met verschillende formaten, van XS tot L. Als je merkt dat de standaardoordoppen niet goed blijven zitten, kan je ze dus nog vervangen. Een handig extraatje dat je comfort zeker ten goede komt. Het feit dat de oortjes bekabeld zijn, betekent dat je bewegingsvrijheid ingeperkt is tijdens een call, maar je kan de lengte van de kabel aan de oortjes wel zelf instellen. Stoor je je echter aan een draad, dan zijn draadloze oortjes of een hoofdtelefoon de enige optie.

Intuïtieve bediening

De Logitech Zone Wired Earbuds zijn ontworpen om snel een oproep te beantwoorden. De controller op de draad huist enkele bedieningsknoppen. Zo kan je met een simpele druk op de knop een oproep aanvaarden, het volume bijstellen, jezelf op mute zetten en muziek pauzeren/hervatten. Twee keer op de pauzeknop duwen spoelt een liedje door en met drie keer duwen kan je een liedje weer terugspoelen. De knoppen zitten allemaal op een handige plaats en de bediening met de controller voelt intuïtief aan. De led-indicatoren tonen je wanneer je op mute staat of wanneer je een oproep binnenkrijgt. Aangezien de oortjes gecertificeerd zijn voor Microsoft Teams, een primeur voor bedrade earbuds, geeft Logitech ook een versie van de oortjes uit met een sneltoets voor Teams op de controller.

Image credit: Logitech

Audiokwaliteit

Bij earbuds draait het in essentie natuurlijk om de geleverde audiokwaliteit. Daar zijn de 6mm-drivers voor verantwoordelijk. In principe geldt hoe groter de drivers, hoe intenser je muziek zal klinken, al zijn er voldoende oortjes met 6mm-drivers die een premium audiokwaliteit leveren (zoals de Sony WF-1000XM4). Bij de Logitech Zone Wired Earbuds is de audiokwaliteit meer dan behoorlijk wanneer je muziek luistert, al voel je dat de oortjes toch meer tot hun recht komen tijdens het bellen. In deze context vinden we het ontbreken van actieve ruisonderdrukking wel jammer. De oortjes kunnen wel passief omgevingsgeluid reduceren, maar in drukke omgevingen volstaat dat vaak niet.

Logitech heeft echter nog een verborgen truc achter de hand: de Logi Tune software. Het woord ‘verborgen’ mag hier letterlijk worden genomen, want op een nauwelijks leesbare melding op de binnenkant van de doos na, vertelt Logitech je niet dat de oortjes compatibel zijn met de software. Hoewel je de buds perfect zonder de software kan gebruiken, is het zeker aan te raden om het programma toch te installeren op je pc en/of smartphone (de software is beschikbaar voor Windows, MacOS, Android & iOS). Hier kan je onder meer de equalizer aanpassen om je muziekervaring toch wat op te trekken.

Klaar en duidelijk

Bij office-headsets is de microfoon minstens even belangrijk dan de geluidskwaliteit. Laat dit nu net vaak een pijnpunt zijn bij earbuds. Maar de Logitech Zone Wired Earbuds bewijzen dat bekabelde oortjes wel degelijk een goede microfoon kunnen hebben. De dubbele beamforming-microfoon zit achter je linkeroor verstopt. Deze slaagt er nagenoeg perfect in om elk woord dat je zegt naadloos te capteren, waardoor je ook wanneer je in een kantoorruimte met collega’s belt klaar en duidelijk zal doorkomen voor je gesprekspartner. Het is niet zomaar dat de earbuds een officiële certificering hebben gekregen voor alle grote videoconferencing-softwareplatfomen. Dat gegeven op zich telt al als een kwaliteitslabel.

Logitech Zone Wired Earbuds: verdict

Met de Zone Wired Earbuds heeft Logitech ons toch nog weten te verrassen. Het product slaagt erin om een leegte in de markt op te vullen: zakelijke earbuds. De audiokwaliteit is uitstekend tijdens het videobellen, voor het luisteren van muziek zouden we toch eerder andere oortjes aanraden, maar het is de microfoon die de meeste indruk weet te maken. Je kan er gerust in zijn dat alles aan audiozijde zal kloppen als je deze headset aansluit (om ook op de beste manier in beeld te komen raden we een professionele webcam aan).

Logitech zal in het voorjaar van 2022 nog een draadloos alternatief, de Zone Wireless Earbuds lanceren. Daar zijn we nu al benieuwd naar.

audiobusinesslogitechontspanningreviewsslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals