Reviews

Trust Teza TW-350 4K Ultra HD webcam review

trust teza tw-350 4K
Voordelen
Meegeleverd statief
4K beeldkwaliteit
Autofocus
Ingebouwde microfoon
Compatibel met Windows & Mac
Nadelen
Niet goedkoop
Geen ondersteuning voor ChromeOS
Microfoon heeft geen ruisonderdrukking
Aanbevolen prijs: €139,99
Waar te koop?

Trust Teza 4K Ultra HD Webcam

Totaalscore 8
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. De Trust Teza TW-350 4K Ultra HD zorgt ervoor dat je tijdens elk videogesprek goed in beeld komt.

Een eerste indruk zegt alles, ook bij videogesprekken. Die eerste indruk kan om zeep worden geholpen als de webcam van je laptop je onscherp in beeld brengt. Men beweerde wel eens dat de klassieke webcam zou verdwijnen door smartphone- en laptopcamera’s, maar niets is minder waar gebleken. Door de shift naar thuis- of hybride werken hechten we er meer belang aan om ons ook thuis met het beste materiaal te omringen. Zo kreeg de webcam weer een prominente plaats in het kantoor. Wij gingen aan de slag met de Teza TW-350 van Trust, een webcam waarmee je jezelf in 4K kan laten schitteren tijdens je videovergaderingen.

Trust Teza TW-350: onze bevindingen

Plug & record

Het aansluiten van de webcam is alvast zeer eenvoudig. Je kan de webcam eenvoudig met de verstelbare voet vastklikken op je monitor en via de usb-kabel verbinden met je laptop. De standaard aansluiting is usb-a, maar Trust levert een usb-c adapter mee in de doos. De Teza TW-350 is compatibel met verschillende types apparaten en software, al is Trust vergeten rekening te houden met Chromebooks. Als we kijken naar concurrent Logitech, dan zien we dat hun webcams over het algemeen wel meer compatibiliteitsopties bieden. De webcam is van het ‘plug & play’-type wat inhoudt dat je geen software dient te installeren. Voor de doorsnee gebruiker is dat een voordeel, al verkiezen veel doorwinterde streamers een softwareprogramma waarmee ze zelf aan de beeldinstellingen kunnen prutsen.

Interessant om eens te gebruiken is het statief dat evenzeer deel uitmaakt van het basispakket als je de Trust Teza TW-350 aankoopt. Met een paar handomdraaien draai je de webcam vast aan het statief en heb je plots een videocamera voor je laptop gemaakt. Dit biedt je doorgaans veel meer bewegingsvrijheid als je wil staan om een presentatie te geven of een video-opname gaat maken. De webcam is een ideaal instrument om voor jezelf de beste video-opstelling te creëren.

De opstelling is de basis van een geslaagde video-opname.

Altijd scherp in beeld

Het belangrijkste is natuurlijk de beeldkwaliteit die de webcam levert. Op papier ogen de specificaties van de Trust Teza TW-350 alvast indrukwekkend. De resolutie van de webcamlens bedraagt 3840×2160 pixels, de magische grens om van 4K- of Ultra HD-beeld te mogen spreken. Je merkt het verschil onmiddellijk wanneer je Zoom of Teams opent en dan de webcam aansluit. Zo konden wij ook de beeldkwaliteit onmiddellijk zien verhogen wanneer we ons eerst in beeld brachten met onze standaardlaptopwebcam (bij de meeste laptops bedraagt de resolutie 720p) en ons dan nadien door de lens van de Trust Teza TW-350 bekeken.

Maar een goed beeld is meer dan alleen pixels. Trust heeft daarom ook een autofocus-functie ingebouwd waarmee de lens de focus zal aanhouden op je gezicht zodat dit scherpt blijft als je je beweegt en past zich ook automatisch aan aan het omgevingslicht. Een kijkhoek van 74° graden is ruimschoots voldoende om jezelf in beeld te brengen, maar aan de krappe kant als je twee of meerdere personen wil filmen. Wat je doet en waar je ook bent, je zal goed in beeld komen.

Om jezelf nog meer comfort te geven tijdens het presenteren, heeft de webcam ook een ingebouwde duale microfoon zodat je geen headset dient te dragen. De microfoon heeft een bereik van 5 meter. Uit onze microfoontest concludeerden we dat onze stem wel helder doorkwam, maar dat de microfoon wel gevoelig is voor de minste omgevingsgeluiden. Wil je de optimale mix van beeld en audio, dan is een headset met ruisonderdrukking nog steeds de betere keuze.

Trust Teza TW-350: eindoordeel

Over de beeldervaring hebben we zeker niet te klagen. De Trust Teza TW-350 zorgt er voor dat je altijd scherp en duidelijk in beeld komt. Tegelijkertijd is de webcam ook laagdrempelig in gebruik. Een professionele streamer zal misschien nog wat meer verlangen, maar voor de doorsnee gebruiker is het een zeer goed apparaat om je videogesprekken wat op te krikken. Het prijskaartje van 139,99 euro is wel pittig voor een webcam.

accessoiresbusinessontspanningreviewsslidervideoconferencingwebcams

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen