OnePlus Nord Buds
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Sterke audio voor deze prijsklasse
  • Comfortabel en blijven goed zitten
  • Lange batterijduur
CON
  • Mogelijk is een tweede keer pairen nodig
  • Touchknopjes vragen wat gewenning

Met de OnePlus Nord Buds is er nu eindelijk ook een budgetoptie. Maar wat kan je verwachten voor amper 49 euro?

Advertentie

In het doosje krijg je naast de case en de oortjes ook nog een – typisch rood – usb-c-kabeltje en extra oordopjes meegeleverd. Meer moet dat niet zijn. Standaard zitten er ‘medium’-oordopjes op de Nord Buds, maar je kan die verwisselen met een ‘small’- of ‘large’-paar. De pasvorm en het zitcomfort zijn prima. Ook na enkele uren dragen, hadden we zelfs niet de minste last van irritatie. We hebben de oortjes ook getest tijdens het fitnessen en op geenenkel moment dreigden ze uit onze oren te vallen. Ze zijn IP55-gecertificeerd en dus spatwaterbestendig.

Pairen in twee pogingen

Heb je geen OnePlus-telefoon met Fast Pair, dan volstaat het wel niet om het klepje open te zetten, maar moet je ook nog het knopje naast de usb-poort even ingedrukt houden. Hoewel dat koppelen bijzonder vlot gaat, kregen we bij de eerste keer pairen alleen geluid uit het rechteroortje. En dat gebeurde zowel op de OnePlus Nord 2T als bij een iPhone. Of dat nu toeval is of niet: we betwijfelen dat we iets mis deden. Uiteraard kost het je geen moeite om de oortjes even opnieuw te pairen: tweede keer, goede keer. Eens verbonden, bleven ze het ook prima doen. Met case heb je 30 uur luisterplezier. De oortjes zelf zijn goed voor 7 uur audio.

Draagdetectie is er dan weer niet. Pauzeren zal je dus zelf moeten doen. Dat kan met het touchknopje op de linker- of rechterbud. Door te dubbeltikken skip je een nummer vooruit en drie keer snel na elkaar drukken doet je terugkeren naar het vorige nummer. Het vroeg best wat gewenning om dat telkens op een voorspelbare manier voor elkaar te krijgen. De touchpaneeltjes registreerden onze tikjes niet altijd even goed en pauzeerden soms terwijl we wilden skippen, of omgekeerd. Het euvel wordt wel minder naarmate je meer gevoel krijgt voor de bediening.

Onverhoopt goede sound

Maar waar we draadloze oortjes écht op mogen afrekenen is de geluidskwaliteit. En daarin stellen de OnePlus Nord Buds allesbehalve teleur. De duurdere AirPods van Apple klinken bijvoorbeeld wel een beetje voller, maar het verschil is niet groot. Stemmen zijn helder en fijne details verdwijnen niet zomaar in de achtergrond. Ook om te bellen doen de vier microfoons meer dan hun job. Hetzelfde geldt voor de AI-ruisonderdrukking.

Via OnePlus Fast Pair of Hey Melody ga je naar de bluetoothinstellingen, waar je toegang krijgt tot de equalizer, met verschillende presets en de optie om zelf met de schuifregelaars te spelen. Je kan ook nog het gedrag van de touchfunctie instellen en zelfs een geluid laten afspelen om je buds terug te vinden als je ze kwijtgespeeld bent.

OnePlus Nord Buds: het verdict

De naam ‘Nord’ is wat ons betreft een kwaliteitslabel geworden binnen het budgetsegment. Als het op waar voor je geld aankomt, doen de OnePlus Nord Buds wat we van de Nord-smartphones gewoon zijn. Wie op zoek is naar basic oortjes, met bovengemiddelde prestaties, heeft weinig om aan te twijfelen.

De OnePlus Nord Buds zijn enkel verkrijgbaar in het Black Slate, voor een adviesprijs van 49,00 euro.

€49,00
Op voorraad
Coolblue.be