Reviews

Coolado tPump XL review: de ultieme compacte bandenpomp

tPump XL
Voordelen
Pompt tientallen banden snel op na één laadbeurt
Compact en stevig
Handig etui vol accessoires
Ingebouwde zaklamp en powerbankfunctie
Nadelen
Batterij moet regelmatig opgeladen om ze gezond te houden
Aanbevolen prijs: €129
Waar te koop?

Coolado | tPump XL | Oplaadbare Mini Compressor | AUTOBAND VAN 0 TOT 2,4 BAR OPPOMPEN IN 2:30 MIN | SUPERSNEL | Elektrische Bandenpomp | Fiets, Camper, Caravan, Auto, Motorfiets, Scooters | Adapter met ontluchtingsklep | Powerbank | 2 cilinders

Totaalscore 9
Luchtpompspecialist Coolado kwam onlangs met de tPump XL op de markt. Het gaat om een bijzonder compacte compressor waarmee je zelfs autobanden oppompt. Wij namen de proef op de som.

Grootte doet ertoe, maar in het geval van de tPump XL geldt dat alvast niet. Hij meet amper 6 x 8,5 x 20 cm en weegt slechts 815 gram. Door de rubberen coating voelt de pomp hoogwaardig en glipt hij niet zomaar uit je handen. Hij zit bovendien in een stevig etui, met daarin ook alle opzetstukjes die je maar kan wensen, gaande van het klassieke compressorventiel (met overdrukfunctie), een schroefdop met naald voor ballen en een standaardstukje voor een luchtmatras of zwembadje. Je krijgt maar liefst drie oplaadkabels mee: een gewone usb-kabel, een 12-volt-stekker en eentje voor in het stopcontact. Dat alles netjes samen op te bergen valt, is bijzonder prettig. Het etui kan je dus eenvoudig in de koffer van je wagen of in een fietstas bewaren.

Klein formaat, grote prestaties

Door zijn compacte formaat zou je de tPump XL kunnen onderschatten. Zelf waren we ook wat argwanend over de claims van fabrikant Coolado. De tPump XL zou namelijk een lege autoband naar 2,4 bar kunnen brengen en dat in slechts 2 minuten en 30 seconden. Zijn maximale vermogen bedraagt zelfs 6,9 bar, met een debiet van 40 liter per minuut. En om aan te tonen dat hij dan zeker nog niet zonder adem zit, stelt Coolado dat hij op één batterijlading 63 fietsbanden na elkaar kan oppompen. We reviewen graag grondig, maar dat laatste hebben we uiteraard niet kunnen nagaan. Wel namen we hem (na een eerste oplaadbeurt van een paar uurtjes) in gebruik om de bandenspanning van onze wagen te controleren.

Een handleiding hadden we daarvoor niet nodig, want de vijf knoppen op het toestel spreken voor zich. Wisselen tussen de maateenheden bar, psi en kPa doe je simpelweg met de set-knop. Koppel je de pomp aan het ventiel van je band, dan krijg je op het heldere en duidelijke lcd-scherm meteen de spanning te zien. De gewenste druk instellen doe je met de pijltjes omhoog of omlaag en na een druk op de on/off-knop gaat de tPump XL aan de slag. Onze banden een beetje bijpompen van 2,2 tot 2,5 bar was in amper 10 seconden gepiept. De pomp werkt overigens wel met een krachtige, dubbele cilinder, gevoed door een 8.000 mWh-batterij. Nadat we onze vier autobanden op peil gebracht hadden, gaf de batterij-indicator nog altijd het maximum aan. Het enige nadeel is dat je de tPump XL niet zomaar een halfjaar in je koffer kan laten liggen. Om de pomp altijd gebruiksklaar te hebben (en de batterij gezond te houden) moet je hem dus regelmatiger opladen.

Eindoordeel

Ondanks zijn kleine formaat zet de tPump XL straffe prestaties neer. Coolado heeft hem nóg handiger gemaakt door de ingebouwde zaklamp én de mogelijkheid om het toestel als powerbank te gebruiken. Het enige (verwaarloosbare) minpunt dat we kunnen vermelden is dat je hem regelmatig moet opladen. Het mag duidelijk zijn: de tPump XL is een apparaat dat we graag in onze koffer bij het essentiële gereedschap bewaren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business