Reviews

Brother MFC-L2710DW getest: vlijtige 3-in-1-printer

Voordelen
Goedkope printkost
Nadelen
Mindere kwaliteit afgedrukte prenten
Aanbevolen prijs: €243,98
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Brother MFC-L2710DW is een printer waarmee je kan faxen, printen en kopiëren. Met name bij het printen van lange documenten is het toestel zijn concurrentie te snel af.

 
De MFC-L2710DW is een printer met zakelijke allures die je tegen een relatief lage kostprijs op de kop kan tikken. Met de laserprinter kan je pagina’s in het zwart-wit afdrukken, faxen versturen en pagina’s kopiëren. De printer heeft knoppen om tussen deze standen te wisselen en een zwart-witschermpje met een uitgebreider menu.
 

Installatie

Brother biedt net zoals bij zijn andere printers software aan die je via de bijgeleverde cd kan installeren, of via de website van Brother kan downloaden. Kies het juiste modelnummer om het correcte softwarepakket te downloaden wanneer je de website van Brother bezoekt. De software omvat zowel drivers als een applicatie waarmee je de printer kan instellen.
 
De Brother MFC-L2710DW kan je met je laptop verbinden via een USB-kabel, wifi, of vast internet. Brother levert een ethernetkabel bij zijn printer waarmee je het toestel aan een router kan koppelen. Aangezien de MFC-L2710DW eveneens wifi ondersteunt, hoef je niet noodzakelijk een kabel te gebruiken om iets te printen. Wie toch via USB-kabel wil werken, moet evenwel zelf een kabeltje kopen; Brother levert geen USB-kabel bij zijn printer.
 

Gebruik

Wij gebruikten de printer via wifi, wat eenvoudig in te stellen. Start de Brother-applicatie op je laptop en doorloop het installatieproces. Indien alles goed gaat, zie je in het connectievenster je printer verschijnen. Selecteer je toestel om het verbindingsproces af te ronden. Let er hierbij op dat je computer en printer aan hetzelfde wifinetwerk verbonden zijn; anders vindt de applicatie je toestel niet.
 
Eenmaal de connectie is opgezet, kan je vanaf je computer printtaken sturen. Het toestel kan echter eveneens faxen versturen, documenten kopiëren en teksten inscannen. De besturing van deze taken doe je op de printer zelf. Brother voorziet een klein zwart-witschermpje dat je met behulp van knoppen aanstuurt. Het menu werkt, maar is niet zo gebruiksvriendelijk als een touchscreen. Zo moet je om het juiste item in een lijst te selecteren meermaals op het pijltje naar beneden drukken alvorens je het item kan aanklikken.
 

Prestaties

De printer heeft enige tijd nodig om op te warmen alvorens het je eerste document print. Ook daarna duurt het vrij lang om één pagina af te drukken. De kracht van de Brother MFC-L2710DW komt evenwel naar boven wanneer je grotere documenten print. Bij ons testdocument van 1 pagina was de snelheid van de printer erg middelmatig; bij het document van tien pagina’s behoort het toestel bij de snellere printers. Met name wanneer we een pdf afdrukken van meerdere pagina’s komt de hogere snelheid van de printer naar boven.
 
De kopieertest is een andere benchmark waar de printer op uitschijnt. De Brother MFC-L2710DW doet slechts 9,5 seconde over het kopiëren van 1 pagina, wat ver onder het gemiddelde van andere printers ligt. Jammer genoeg is de printer minder geschikt voor afbeeldingen. De prenten die uit het toestel komen, zien er erg pixelig uit, al wordt een zakelijke printer doorgaans minder vaak gebruikt om afbeeldingen te printen.
 

Prijs-kwaliteit

De Brother MFC-L2710DW is een vrij goedkope printer., ook wanneer we rekening houden met de kosten per pagina. Met een standaard cartridge kan je zo’n 1.200 pagina’s afdrukken, wat overeenkomt met 2,8 eurocent per blad. Bij sommige printers ligt deze kostprijs lager, al zijn deze toestellen vaak in aankoop duurder.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business