Reviews

Loewe klangbar3 mr review: helderheid boven bas

loewe klangbar3
© Loewe
Voordelen
Kraakheldere audio en toch stevige bas
Veel connectie-opties
Chromecast en Apple Airplay 2 ingebouwd
Ondersteuning voor Spotify, Tidal, Deezer, ...
Uitbreidbaar met andere speakers
Nadelen
Bovenkant soundbar ziet er wat goedkoper uit
Aanbevolen prijs: €999
Waar te koop?
Totaalscore 9
In het verlengde van zijn nieuwe bild-tv’s heeft Loewe in zijn klang-assortiment verschillende audio-oplossingen op de markt gebracht, waarvan de klangbar3 mr de op één na strafste is. Wij legden ons oor te luister.

Van de hoge kwaliteit van het karton, tot de stoffen hoes: de gelijkenissen met Sonos worden meteen duidelijk wanneer je de Loewe klangbar3 mr uit zijn doos haalt. Loewe mikt dan ook op hetzelfde fijnproeverspubliek, met een vergelijkbare prijszetting (adviesprijs 999 euro). De klangbar 3 mr is de op een na grootste soundbar van het merk, maar is met zijn formaat van 95 x 6,8 x 16 cm en net geen 6 kg niet te gewichtig voor je doorsnee tv-meubel. Hoewel het kunststof en de mesh op de voorkant voor een premium gevoel zorgen, ziet de bovenkant er van dichtbij wat goedkoop uit. Gelukkig is dat geen voorbode voor de audiokwaliteit.

Grote connectiviteit

Aan connectiviteit heb je alvast geen gebrek. De Loewe klangbar3 mr telt drie HDMI-aansluitingen (waarvan eentje eARC ondersteunt en de twee overige de mogelijkheid voor 4K-passthrough bieden), een optische poort, 3,5mm-audiojack, usb-poort en zelfs tulpstekkers om een settopbox of bestaande audioset aan te sluiten. Dat is veel meer dan we tegenwoordig bij soundbars gewoon zijn. Hoedje af, Loewe. Daar komt nog eens bij dat Apple Airplay 2 en Chromecast ingebouwd zijn. Zo heb je meteen toegang tot populaire diensten als Spotify, Amazon Music, Tidal en Deezer, waardoor de soundbar een stuk functioneler wordt dan wanneer je hem enkel als verlengstuk van je tv zou gebruiken. Het multiroomsysteem met DTS Play Fi laat je toe om Sonos-gewijs een subwoofer en randspeakers toe te voegen en dat idee kunnen we wel smaken.

© Loewe

Loewe klangbar3 mr: glasheldere audio

Het frequentiebereik van de klangbar3 mr is met 60 Hz – 20 kHz maar een fractie groter dan dat van de Sonos Beam, maar stemmen en muziek komen toch net wat helderder door. Loewe is erin geslaagd om de bas bijzonder mooi te balanceren. Die biedt namelijk stevige ondersteuning voor mooie, volle audio (met een totaalvermogen van 360 watt) en overstemt het geheel nooit. En dat is tegenwoordig zeldzaam. Films kijken en gamen met de klangbar3 mr is in onze ervaring een waar genot. Ontploffingen en geweerschoten klinken even glashelder als intieme conversaties. Voeg daar ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS-X en Virtual X aan toe en weet dat Loewe zich met de klangbar3 mr in deze prijsklasse tot de absolute top behoort.

© Loewe

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business