Tips

Zet een beveiligde (tunnel)verbinding op

Zet een beveiligde (tunnel)verbinding op

SecurityKISS laat je zonder veel moeite toe een beveiligde tunnelverbinding (VPN) op te zetten. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn: je wil aan een blokkade van je provider ontsnappen, je wil toegang krijgen tot servers die een ‘geoblokkade’ hebben opgeworpen of je vindt het niet zo veilig zomaar een open wlan te gebruiken.

De installatie van SecurityKISS heb je in een knip voor elkaar. Je hoeft zelfs geen eigen ID in te vullen – dat zit namelijk al vervat (in de vorm van een unieke sleutel) in de download zelf die er voor elke gebruiker net even anders uitziet. Hooguit moet je nog de toelating geven tot de installatie van een virtuele netwerkadapter.

[download_file]

Vervolgens hoef je eigenlijk maar de Connect-knop in te drukken. SecurityKISS zet dan een VPN-verbinding op met een willekeurig gekozen server. Door een pictogram aan te klikken kan je echter zelf kiezen uit een lijst(je) van een handvol potentiële servers. Dat kan bijvoorbeeld nuttig zijn als je toegang tot een site als Hulu wil: die videosite laat namelijk alleen maar verbinding vanuit de VS toe en door een server uit de VS te selecteren heb je dat probleem ook alweer opgelost. In de lijst tref je servers aan uit de VS, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Zoals bij de meeste (gratis) VPN-verbindingen is de verbinding merkbaar trager, maar al bij al valt het bij Security KISS nog best me. Als het wat meezit kan je zonder al te veel ergernis ook nog streaming video bekijken. Houd er wel rekening mee dat de trafiek in deze gratis versie beperkt is tot 300 MB per dag. Je kan je verbruik op elk moment volgen in het programmavenster.

SecurityKiss kan je inzetten op Windows XP en hoger. Er bestaat ook een aangepaste versie voor Max OS X en ook voor Linux en iOS worden je oplossingen (en instructies) aangeboden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business