Tips

ZDNet Security Guide deel 2 (gratis): Voorkom virusbesmettingen

In de maand april besteedt ZDNet extra veel aandacht aan security. In deze tweede special laten we je zien hoe je een antivirusstick maakt, leren we je veilige wachtwoorden maken en zie je hoe een antiviruslab te werk gaat.

Je pc opstarten en het internet opgaan, voelt af en toe wel een beetje als Russische roulette. We schrijven hier bijna dagelijks over gevaarlijke softwarelekken die cybercriminelen de kans geven om malware op je machine te krijgen, met alle gevolgen vandien.

Terwijl we in het eerste deel van deze reeks ZDNet Security Guides keken hoe je die virussen weer kunt verwijderen, besteden we in dit tweede deel wat maar aandacht aan preventie. Met gratis programma’s als JavaRa en Secunia PSI zorg je er voor dat veelgebruikte software altijd de laatste versie draait, terwijl je met de gratis tool Sardu een veelzijdige usb-stick maakt die je computer afscant naar verstekelingen.

[download_file]

[related_article id=”161563″]

Verder vind je in deze specials handige tips over het maken van een sterk wachtwoord, leren we je hoe je veilig kunt internetbankieren en lees je hoe een antiviruslab te werk gaat.

Omdat de PDF’s zijn geoptimaliseerd voor tablets, kun je ze rechtstreeks naar je toestel downloaden en openen met je favoriete PDF-lezer. We hebben tot nu de beste leeservaring gehad met de mobiele apps van Adobe Reader, al kun je uiteraard zelf kiezen welke app je het liefste gebruikt.

Je kunt Adobe Reader vinden in Google Play voor Android-tablets of Apples iTunes App Store voor iPads.


Uiteraard kun je de ZDNet Security-gidsen ook prima lezen op het scherm van je smartphone, laptop of desktop-pc. Als je het document wilt afdrukken, zorg dan dat je printer staat ingesteld op landschapsmodus.

Ben je op zoek naar de andere gidsen, of wil je meer leren over security, ga dan naar deze pagina.

Als je deze security guide wilt downloaden en bekijken op tablet of pc, vragen we je eerst om jezelf te registreren. Zodra je bent aangemeld en ingelogd op je account, zul je in staat zijn om de gratis PDF te downloaden. Het kan zijn dat je deze pagina nog een keer moet verversen om de download in beeld te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business