Google wil dat mensen Quickoffice gaan gebruiken om hun Office-documenten ook op hun iOS- en Androidtoestellen te bewerken. Het lokkertje: 10GB extra opslagruimte op Google Drive.


Google gebruikt de strategie van de juiste prijs –gratis dus- als een wapen om marktaandeel te veroveren voor zijn mobiele kantoortoepassing Quickoffice. Het bedrijf gaat de app gratis aanbieden aan iedereen met een Google-account op Android en iOS. In april al werd Quickoffice al gratis voor de gebruikers van Google Apps for Business.

Quickoffice is een app die werkt met documenten van Microsoft Office. Ze helpt mensen met Android of iOS om documenten, rekenbladen en presentaties te raadplegen zonder hun desktop te moeten opstarten.


[related_article id=”158901″]

Recent heeft Google een aantal goede verbeteringen aangebracht. Als je nog nooit Quickoffice hebt gebruikt op je mobiele toestel, is nu een goed ogenblik om daarmee te beginnen. De app is gratis af te halen in de Play Store en de App Store. Als je Quickoffice gaat gebruiken, gooit Google er nog eens 10GB opslagruimte op Google Drive tegenaan. Let wel op: deze extra opslagruimte is twee jaar geldig, daarna ben je ze weer kwijt.

Hier is hoe je het aanpakt: eerst download je Quickoffice voor je toestel. Heb je al een versie, dan kan je die best dumpen en gewoon de nieuwe installeren. De oude versie is verdwenen uit de Play Store, dus de nieuwe is de manier om nog aan updates te geraken.

Als je de app opent, kan je een inleiding bekijken of gewoon op de startknop te klikken. Je zal kunnen intekenen met je Google-account.

Volgens een blogpost van Google, zal je de 10GB extra zien verschijnen in een van de daaropvolgende weken. Als je je opslag in de gaten wil houden, kan je deze link aanklikken.