Tips

Opera past mobiele browser aan voor Androidtablets

Softwaremaker Opera heeft de mobiele versie van zijn webbrowser geoptimaliseerd voor Androidtablets.

De Noorse softwaremaker Opera heeft de mobiele versie van zijn webbrowser geoptimaliseerd voor Androidtablets. De smartphone-interface werd daarvoor niet alleen simpelweg vergroot, maar ook aangepast aan de behoeften van de tabletgebruiker.

Zo bevinden zich de navigatieknoppen om vooruit of terug te gaan voortaan daar waar je vingers normaal rusten als je een tablet gebruikt, zeggen de ontwikkelaars, dat wil zeggen naast de adresbalk. Voor onderweg heb je de speciale modus Off Road. De browser slaat data dan gecomprimeerd op, zodat je je dataverbruik kunt beperken of bijvoorbeeld roamingkosten bespaart.

[related_article id=”158662″]

Verder heeft de mobiele versie de bekende functies van de desktopversie, onder meer de RSS-lezer Discover – die je nu laat swipen tussen nieuwscontent – en het zelf in te delen snelkeuzescherm Speed Dial voor je meest bezochte sites. De functie Stash voor je bladwijzers ontbreekt daarentegen. Tot slot heb je een geïntegreerde downloadmanager voor als je muziek of films wilt afhalen.

Voor de iPad had Opera in september al zijn nieuwe browser Coast voorgesteld. Deze kenmerkt zich door een opvallend minimalistische interface.

Opera 18 voor Android kun je nu al gratis downloaden in Google Play. Hij is geschikt voor zowel tablets als smartphones.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business