Tips

Surf vrij van advertenties met Adblock Plus

Maak het internet een aangenamere plaats door opdringerige advertenties en pop-ups naar het verleden te verbannen met een gratis plug-in.

Advertenties zijn het levensbloed van je favoriete websites, maar soms zijn ze wel heel erg irritant en opdringerig. Daar komt nog eens bij dat het laden van advertenties een website vertraagt, en wie heeft er nog nooit gevloekt op het verschijnen van irrelevante pop-ups of enerverende reclame voor de start van een Youtubefilmpje.

Wil je het internet door een roze bril bekijken, vrij van schreeuwerige advertenties, dan kan dat met Adblock Plus. Deze populaire plug-in maakte zijn debuut op Firefox maar verspreidde zich snel naar andere browsers. Het stukje software is intussen ook beschikbaar voor Google Chrome, Opera, Safari en zelfs Internet Explorer en Android.

Mobiel is er nog een extra reden om een adblocker te installeren. De kans is groot dat je dataplan niet onbeperkt is, en wil je je kostbare megabytes echt aan advertenties spenderen?

[related_article id=”158662″]

Adblock plus blokkeert banners, pop-ups en reclame voor video’s. Die laatste functie werkt zelfs bij Youtube en sinds Facebook dacht dat het een aangenaam idee was om op videoreclame te trakteren wordt ook die tegengehouden.

Geld
Het resultaat is een mooie, advertentievrije website. Mooi, want Adblock rendert de website alsof er nooit advertenties gepland waren. Dat betekent dat je niet hoeft te vrezen voor lege witte vlakken.

Je kunt Adblock Plus zo agressief maken als je zelf wil, maar standaard worden niet-opdringerige advertenties doorgelaten. Overweeg zeker om ook je favoriete webstek aan de lijst van uitzonderingen toe te voegen: een gratis website online houden kost geld en dat moet ergens vandaan komen.

Adblock installeer je zoals elke plug-in in je favoriete browser. Zodra de installatie voltooid is, verschijnt er bovenaan in je browser een klein stopbordje met daarin de initialen van Adblock Plus. Via dat icoontje kan je de instellingen van de plug-in naar wens aanpassen. Via filtervoorkeuren kies je een lijst met definities voor advertenties. Zo weet Adblock wat het moet blokkeren en wat niet.

Met Adblock kan je verder willekeurige afbeeldingen doen verdwijnen. Kom je iets tegen op een website dat je niet meer wil zien, klik er dan rechts op en kies afbeelding blokkeren.

De plug-in is gratis en opensource. Dat wil zeggen dat iedereen toegang heeft tot de broncode. Sponsoren kan maar is volledig optioneel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business