Tips

Bekijk alle aangesloten schermen op je bureaublad

Je hebt meerdere monitors op je computer aangesloten en je vindt het vervelend dat je niet op elk moment alle schermbeelden kan zien? Met Multi-Monitor Viewer kan dat wél!

Je hebt meerdere monitors aangesloten op je pc, maar je kunt slechts één scherm bekijken. Het andere scherm staat bijvoorbeeld naar je publiek gericht of richting etalage. Multi-Monitor Viewer is een eenvoudige tool waarmee je alle schermen toch op je eigen computer kunt zien.

Zelden hebben we een tool zo bondig en toch zo volledig kunnen voorstellen. Nadat je Multi-Monitor Viewer op je pc hebt geïnstalleerd en opgestart, valt er van het programma op het eerste gezicht niets te bespeuren. De tool heeft zich namelijk in het Windows-systeemvak genesteld. Het volstaat dat je het bijhorende pictogram met de rechtermuisknop aanklikt om in het contextmenu de namen van de aangesloten monitors te zien verschijnen.

[download_file]

Nu hoef je slechts de gewenste schermnaam aan te klikken om in een apart venster te zien wat er op dat scherm  te bekijken valt. Dit venster is schaalbaar, zodat je zelf bepaalt hoe groot (of hoe goed) je het weergegeven beeld wilt. Overigens kun je met de sneltoets Ctrl+N door de verschillende schermen bladeren. Het geeft wel wat een vreemd, ietwat caleidoscopisch effect wanneer je het beeld opvraagt van het scherm waarop Multi-Monitor Viewer zelf te zien is (wegens beeld-in-beeld-in-beeld…). Sluit het venster af als je het schermbeeld niet langer wilt zien.

Een simpel tooltje dus, dat in sommige omstandigheden echter best nuttig kan zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business