Tips

Een snelle check-up van je pc

Een volledige check-up om te kijken of alles nog oké is met je pc? ScanCircle kijkt je computer na van top tot teen.
[download_file]Af en toe zou je zelf eens naar de dokter willen gaan voor een volledige check-up, gewoon om te kijken of alles nog oké is. Dat zit er voorlopig niet in, maar voor je computer kan het wel. ScanCircle kijkt je computer na van top tot teen.

In de oranje balk bovenaan zie je vijf tabbladen, waarvan ‘Samenvatting’ geopend is. Daar is alleen de linkerbalk belangrijk, waar je een overzicht krijgt van de scores van je systeem. De rest van de pagina is alleen reclame, onder andere voor winkels die je kunnen “helpen” met de problemen die op je pc gevonden werden.

Sommige onderdelen van de samenvatting kan je aanklikken, waardoor je meteen naar het juiste tabblad gestuurd wordt. Het belangrijkste tabblad is Adviezen. Daar worden de gegevens van je computer en je besturingssysteem netjes uit de doeken gedaan, waarbij de items die je aandacht kunnen gebruiken een gekleurde achtergrond krijgen.

Ik zou bijvoorbeeld mijn computer nog eens moeten opstarten, en mijn vrije schijfruimte is aan de lage kant. Onderaan zie je dan een lijst met aanbevolen punten, optionele punten en informatieve punten.

Ik heb maar één aanbevolen punt: een ontbrekend opstartprogramma. Als ik met mijn muisaanwijzer op dat item ga staan, wordt er een tekstvak getoond met nuttig advies over hoe ik dat probleem kan aanpakken.

Zo helpt ScanCircle je dus niet alleen problemen opsporen, maar ze ook op te lossen. Erg handig als je nog eens de computer van een familielid moet gaan reanimeren, dus.

 

downloadshelponderhoudscancircletip

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals