Tips

Bestanden sorteren in mappen volgens extensie

Wil je een hele hoop bestanden snel op basis van extensie in verschillende mappen onderbrengen? Dan is PSA File Organizer wat je zoekt.
[download_file]Ik ben niet sterk in het sorteren van bestanden op mijn computer. Word-documenten, afbeeldingen, video’s, muzieknummers… ze zitten allemaal door elkaar verspreid in verschillende mappen op mijn pc, of vaak zelfs gewoon op het bureaublad. Ordelijk is dat niet, en al helemaal niet handig als je snel iets wilt terugvinden. PSA File Organizer weet gelukkig raad.

PSA File Organizer is ‘portable’ software en vereist dus geen installatie. Je kan er meteen mee aan de slag nadat je het hebt gedownload. Het tooltje laat toe om bestanden in mappen te organiseren op basis van bestandsextensie. Dat kan je natuurlijk ook manueel, door bestanden op extensie te sorteren en manueel te verslepen, maar File Organizer doet dat sneller en foutenvrij.

Je gaat als volgt te werk. Klik eerst op ‘Open’ om de bronmap te selecteren. Vul onderaan bij ‘Extension’ een extensie in, bijvoorbeeld ‘docx’ of ‘jpg’, en vink het vakje voor ‘MoveToOne’ aan. In het linkervak krijg je nu alle bestanden met je gekozen extensie te zien en in het invulveld onderaan kan je aangeven naar welke map ze moeten worden verplaatst. Klik ten slotte op ‘Move All’ en de klus is geklaard.

Heb je honderden bestanden te organiseren, dan bespaart PSA File Organizer je een hoop tijd en moeite. Voortaan zijn de bestanden op mijn computer alvast een stuk beter georganiseerd.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business