Tips

Kopje koffie voor je Windows

Wil je voorkomen dat Windows in slaap valt, maar zie je het niet zitten om aan de instellingen te sleutelen? Caffeine houdt je computer bij de pinken.

[download_file]Windows heeft de gewoonte om na bepaalde tijd het scherm van de computer uit te schakelen en vervolgens zichzelf op stand-by te zetten. Dat spaart elektriciteit en zo het milieu en je centjes. Het is echter niet altijd wenselijk dat je computer zomaar z’n oogjes dicht doet. Je kan je systeem wakker houden door in de energie-instellingen te duiken, maar als je de computer gewoon af en toe alert wil houden, is een tool als Caffeine een handige oplossing.

Caffeine is helemaal gratis en weegt slechts enkele kilobytes. Je hoeft de app niet te installeren, dubbelklikken volstaat om een icoontje aan je taakbalk toe te voegen. Dat icoon ziet er weinig verrassend uit als een pot koffie. Klik rechts om je systeem voor een bepaalde tijd wakker te houden.

Caffeine werkt doodsimpel: iedere minuut simuleert de app een toetsaanslag. Zo denkt Windows dat je actief met je computer bezig bent. Bijkomend voordeel is dat de applicatie niet met je configuratie gaat prutsen. Schakel je Caffeine uit, dan zijn je oude energie-instellingen meteen terug van kracht. Je kan ook dubbelklikken op het icoontje om de tool tijdelijk uit te schakelen. Je ziet de koffiepot dan van vol naar leeg gaan.

Wie geavanceerd te werk wil gaan heeft verder toegang tot enkele command line-parameters om het gedrag van de tool te wijzigen. Denk aan –startoff om de applicatie met een lege in de plaats van een volle pot te laten starten, of –exitafter: om Caffeine na een gegeven tijdspanne automatisch af te sluiten. Klinkt dat als Chinees? Dan mag je die parameters gewoon negeren. Je hebt ze niet nodig om de applicatie te gebruiken.

Je vindt meer informatie over de geavanceerde functies op de website van de maker. Daar kan je de app ook downloaden. Dat gaat natuurlijk ook hieronder. Sommige antivirusprogramma’s doen moeilijk over de recentste versie van de applicatie, in dat geval kan je een oudere versie binnen halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business