Tips

Apps, mappen en webpagina’s openen met een sneltoets

Er is geen snellere manier om veelgebruikte programma's of webpagina's te openen dan met een sneltoetscombinatie. Wise Hotkey doet een wereld aan mogelijkheden voor je open.

 

[download_file]De laatste versies van Windows maken je het al een stuk makkelijker om snel tot bij een bepaalde applicatie of map te geraken. In principe volstaat het (in Windows 10) het startmenu op te roepen en de (begin)letters van de gezochte app(licatie) of map in te voeren. Wise Hotkey pakt het nog anders aan: je koppelt zelf een sneltoets aan een willekeurige applicatie, map of website en de tool opent die meteen.

Wanneer je Wise Hotkey voor de eerste keer opstart zie je slechts een handvol applicaties en mappen in het donkergrijze, halftransparante venster staan. Aan elk van die items is een andere sneltoetscombinatie gekoppeld. Het volstaat die sneltoetscombinatie in te drukken om dat item te openen.

Het is natuurlijk ook mogelijk een andere sneltoetscombinatie aan zo’n item te koppelen. Daartoe klik je de sneltoetscombinatie-knop onder het item aan en druk je de gewenste combinatie in. Een item verwijderen uit de lijst gaat eenvoudigweg door het bijhorende kruisje in te drukken.

Even geduld

Eigen items toevoegen kan natuurlijk ook, via het plus-knopje. De allereerste keer kan de reactie wel een paar minuten op zich laten wachten omdat Wise Hotkey de computer voor je scant op geïnstalleerde toepassingen en aanverwanten. Na afloop verschijnt een nieuw venster met daarin een overzicht van de gedetecteerde toepassingen: met een klik op de gewenste toepassing krijgt die automatisch een snelkoppeling toebedeeld en wordt die in de lijst opgenomen. Werd de toepassing niet (correct) gedetecteerd dan kun je die altijd nog zelf toevoegen door naar het juiste pad te verwijzen. Op vergelijkbare manier voeg je ook mappen en webpagina’s toe.

Op deze manier zijn je favoriete applicaties, mappen en sites voortaan maar een sneltoets van je vandaan. Alleen nog zien te memoriseren, als het even kan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business