Tips

Stuur versleutelde berichten over je netwerk

Om snel te communiceren onder collega's kan je gebruik maken van een externe chatdienst, of je schakelt een veilig messenger zoals BeeBEEP in, die werkt over het LAN-netwerk.
[download_file]Om snel berichtjes naar de medegebruikers van je netwerk te versturen kun je uiteraard gebruik maken van een of andere publieke messenger- of chatservice, maar dan ben je natuurlijk wel afhankelijk van de provider en misschien voel je je er niet zo comfortabel bij dat alle berichtgeving (onversleuteld) over een openbaar netwerk gaat. In dat geval is BeeBEEP alleszins een betere oplossing.

Laat je alvast niet misleiden door de wat infantiele naamgeving van het programma: BeeBEEP is een goed doordachte en robuuste LAN-messenger die flink wat in huis heeft om ook zinvol in een zakelijke omgeving te worden ingezet.

Het programma opereert geheel serverloos, behoeft geen installatie  en is beschikbaar voor zowel Windows, Linux, Mac OS X en zelfs OS/2. Meteen na de opstart krijg je de (zelf in te stellen) gebruikersnamen te zien van je huisgenoten of collega’s die met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Elk berichtje dat je naar alle netwerkgebruikers of naar specifieke personen stuurt wordt automatisch versleuteld met het stevige Rijndael-algoritme (AES). Als je dat zo instelt vereist de tool ook authenticatie door middel van een wachtwoord: alleen de gebruikers die met hetzelfde wachtwoord bij BeeBEEP zijn aangemeld, kunnen dan met jou communiceren. Een groepsbeheermodule zorgt ervoor dat je specifieke gebruikers in groepen kunt onderbrengen zodat je door het kiezen van een groepsnaam je bericht meteen bij alle gewenste gebruikers krijgt. Blijken bepaalde gebruikers op dat moment niet aangemeld (of aanwezig) dan ontvangen die je berichtjes zodra die wel weer beschikbaar zijn.

Je hoeft je voor je berichtgeving overigens niet tot platte tekst te beperken: andere lettertypes, tekstkleuren en emoticons zijn allemaal mogelijk. Erg handig is ook de ingebouwde mogelijkheid tot bestandstransfer. BeeBEEP houdt bovendien netjes een geschiedenis van eerdere chatgesprekken bij en een zoekfunctie maakt het mogelijk gericht naar ingetikte tekstdelen te speuren. Chatgesprekken kun je eveneens bewaren en afdrukken.

BeeBEEP is dankzij een systeem van plug-ins ook uitbreidbaar, maar op dit moment is het aanbod nog beperkt tot enkele exemplaren, waaronder eentje om tekstregels te nummeren en je tekst van regenboogkleuren te voorzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business