Tips

Window Inspector: details over elk schermvenster in real-time

Window Inspector is een gratis tool die uitgebreide gegevens in real-time toont over wat er zich in vensters afspeelt. Ideaal voor nieuwsgierige geeks en software-ontwikkelaars.
[download_file]Window Inspector is een gratis programma dat je een inkijk geeft in vensters van je desktop. Alles wat zich afspeelt in een venster wordt in real-time weergegeven. Het leukste gedeelte van de toepassing is de toegankelijke manier waarop je navigeert door de tool.

Vensterhiërarchie

Dat staat in schril contrast met de informatie zelf. Window Inspector slaagt erin om gedetailleerde en complexe informatie aan de gebruiker aan te bieden op een erg eenvoudige en doeltreffende manier. Je hoeft slechts met je muisaanwijzer over objecten te bewegen om er meer informatie over te weten te komen.

Na de eenvoudige installatie kan je het programma meteen opstarten. Je zal merken dat Window Inspector is opgebouwd uit twee belangrijke gedeeltes. Links zie je de hiërarchie van vensters. In een boomstructuur wordt elk venster weergegeven dat betrekking heeft tot het geselecteerde venster in Window Inspector.

Focus

Belangrijk om te weten is dat je Window Inspector kan laten focussen op één bepaald venster. Zo kan je rustig alle informatie in verband met een venster doornemen zonder dat je per ongeluk met je muisaanwijzer een ander schermelement zou kunnen aanduiden. Gebruik daarvoor de toetsencombinatie ‘Control+Shift+F3’. Om de focus ongedaan te maken, kan je de combinatie opnieuw gebruiken.

Eens je bent gefocust op een venster kan je in het rechtse schermgedeelte van de toepassing alle informatie over het desbetreffende venster in real-time opvolgen. Zo zie je meteen ook alle veranderingen die er plaats vinden.

Schat aan informatie

Je krijgt een heleboel eigenschappen te zien zoals de titel van het venster, de procesnaam, schermcoördinaten, de mogelijke icoontjes en icoongroottes, informatie over snelkoppelingen en allerhande statussen omtrent het venster.

Denk bij dat laatste bijvoorbeeld of het venster is gemaximaliseerd dan wel geminimaliseerd of geen van beiden. Kortom het gaat over erg uitgebreide gegevens. Informatie die niet altijd even relevant is voor de gemiddelde computergebruiker, maar een ware schat kan zijn voor een ontwikkelaar of geek die dergelijke gegevens wilt raadplegen als hulpmiddel bij projecten.

Freeze en save

Een andere handigheid voor de analyse van data in verband met een venster is de mogelijkheid om je scherm te ‘bevriezen’. Zo kan je er tijdelijk voor zorgen dat er geen data meer gewijzigd wordt tijdens het bestuderen van gegevens. Gebruik de toetsencombinatie ‘Control+Shift+F1’. Voor wie er trouwens weinig voor voelt om telkens een toetsencombinatie te gebruiken: functies als bevriezen of op één scherm focussen kan je ook activeren met een muisklik.

Stel, er is een bepaald moment waarop je data hebt vastgelegd door te focussen en te bevriezen. Wat kan je dan doen om die data later nog te kunnen raadplegen? In Window Inspector zit er een ‘Save to File’-knop ingebouwd waarmee je alle data kan opslaan als een eenvoudig .HTML-bestandje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business