Tips

Braina: laat je pc voor jou werken

Zowel bij Windows als Mac OS X kan je een digitale assistent terugvinden. Braina biedt evenveel mogelijkheden en meer aan, gratis en onafhankelijk.
[download_file]Braina is een artificiële intelligentie die je toelaat om met Engelse stemcommando’s met je pc te interageren. De software gaat op zoek naar je favoriete liedjes, helpt je bij het oplossen van moeilijke rekenopgaves en schuimt het internet af om je meest prangende vragen te beantwoorden.

Alvorens je gebruik kan maken van Braina dien je een profiel aan te maken. Hierna zal de bot je begroeten en kan de interactie met je nieuwe digitale vriend van start gaan. Op eenvoudige Engelse vragen antwoordt de software steeds vriendelijk. Wanneer je je vraag in het Nederlands formuleert, raakt Braina echter in de war en geeft de bot je de mogelijkheid om op een link te klikken die naar Google leidt.

Rekenen en ontspannen

Om Braina rekenopgaves te laten oplossen, dien je een som in het venster in te geven. Dit kan je doen met behulp van wiskundige symbolen, maar ook ‘1 plus 1 minus 2’ zal de robot voor je kunnen oplossen. Wanneer je ‘Search ZDNet on Wikipedia’ ingeeft, zal Braina je naar de Wikipedia-pagina van ZDNet sturen. Stel je daarentegen de vraag ‘Find information on ZDNet’, dan zal Braina de inleiding van de Wikipedia-pagina in zijn venster tonen.

Ook om je te ontspannen, kan je bij Braina terecht. Vraag ‘Play a song’ aan haar en ze zal een willekeurig liedje afspelen. Wanneer je de bot vraagt om een liedje van een artiest te laten horen, zal ze een selectie maken van een tiental liedjes en deze één voor één afspelen. Verder kan je het weerbericht voor een stad vragen, een alarm instellen en notities maken.

Braina Pro

Zoals je merkt, zijn er een hoop commando’s die je moet kennen om gebruik te maken van Braina. Gelukkig kan je een verzameling van alle functies terugvinden door bovenaan op ‘Help’ te klikken en voor ‘Help contents’ te kiezen. Niet alle opgelijste features zal je gratis kunnen gebruiken. Voor functies als ‘Dictate in Software or Website’ en ‘Custom Commands’ dien je over Braina Pro te beschikken. Deze versie van de software kost 39 dollar per jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business