Tips

PhotoScape: gratis foto-expert

PhotoScape is een eenvoudige gratis foto-tool waarmee je niet alleen eenvoudige bewerkingen kan uitvoeren, maar ook snel veel beelden in één keer kan aanpassen.

PhotoScape is een gratis foto-tool die de amateur-gebruiker een heleboel geavanceerde functies biedt, en dat in een gratis programma. Je download de applicatie hieronder of op de website van de makers. De installatie spreekt voor zich, al probeert PhotoScape je wel Google Drive aan te smeren. Vink dat aanbod dus af in de installatiewizard.

Tabstructuur

Na het installeren kan je meteen aan de slag. Het startscherm van PhotoScape ziet er een beetje uit als een webbrowser met bovenaan verschillende tabbladen. De tabbladen geven je toegang tot de belangrijkste functies van de tool. Links kan je genieten van een foto van de dag.

Het kijkboek geeft je links toegang tot een boomstructuur die aan verkenner doet denken. Daar navigeer je naar mappen met afbeeldingen, die je vervolgens in het hoofdvenster kan bekijken. Je kan de prenten natuurlijk op volledig scherm bekijken of een diavoorstelling staten.

De tab fotobewerking heeft een gelijkaardige mappenstructuur maar de inhoud van een gegeven map verschijnt links onderaan. Rechts zie je een grote versie van de geselecteerde afbeelding met daaronder knoppen voor eenvoudige bewerkingsopdrachten. Denk aan filters, omkaderingen en een eenvoudige toverstok om snel resultaten te krijgen. Je kan er natuurlijk ook prenten aanpassen of het formaat er van verkleinen.

Onder de tab ‘stapelwerk’ kan je een heleboel afbeeldingen aan een lijst toevoegen. Vervolgens is het een peulenschil om een aantal eenvoudige bewerkingen automatisch op de hele lijst met foto’s toe te passen. Met samenvoegen maak je dan weer snel één enkele afbeelding van een aantal verschillende foto’s terwijl de tab Gif-animatie je de nodige tools aan rijkt om verschillende afbeeldingen achter elkaar tot een geanimeerde gif te versmelten.

PhotoScape doet niets revolutionair, maar de tool is handig voor wie net dat beetje meer met z’n foto’s wil doen zonder zich volledig in een Photoshop-achtige app te verdiepen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business