Tips

TinyMediaManager: beheer je filmcollectie

TinyMediaManager helpt je orde brengen in je filmcollectie. De software verzamelt automatisch metadata, ondertitels en artwork, en maakt je collectie handig doorzoekbaar.
[download_file]Als filmliefhebber heb je heel wat films verzameld, gedownload of geript, en je neemt bijvoorbeeld ook behoorlijk wat tv-series op. Dan is enige ordening wel op zijn plaats en laat dat nu net de dada zijn van TinyMediaManager. Tiny klinkt wel petieterig, maar het programma is behoorlijk groots in mogelijkheden.

TinyMediaManager is beschikbaar voor zowel Windows, macOS als Linux, maar vereist wel de installatie van Java (1.7 of hoger). Na de installatie hoef je in feite weinig meer te doen dan de map(pen) selecteren die je films en tv-series bevatten. De rest gebeurt grotendeels automatisch.

Het programma haalt namelijk alle bijhorende metadata voor je films en tv-series op. Daartoe interpelleert het bekende databases als imdb.com, themoviedb.org, ofdb.de, rottentomatoes.com en moviemeter.nl. Vanuit het programma is het tevens mogelijk ondertitels, trailers en artwork op te halen en desgewenst aan te passen. Wil je een video of film bekijken dan hoef je die maar aan te klikken, waarna TinyMediaManager je favoriete mediaspeler zal openen.

TinyMediaManager zou geen ‘manager’ zijn als je je bestaande filmmateriaal ook niet optimaal kunt indelen en doorzoeken. Het is dus perfect mogelijk je filmbestanden te hernoemen en die in verzamelingen te organiseren. Een krachtige zoekfunctie ontbreekt evenmin: die laat je toe films op diverse criteria tegelijk te filteren.

Goed om weten voor wie tot op heden met andere mediamanagers (zoals MediaPortal of Kodi) heeft gewerkt: TinyMediaManager kan prima overweg met NFO’s die door externe mediamanagers werden gecreëerd en het kan trouwens ook zelf zulke NFO’s creëren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business