Tips

Grote logbestanden efficiënt doorzoeken

Glogg heeft de nodige functionaliteit aan boord om het doorploegen van (grote) logbestanden sneller en efficiënter te maken.
[download_file]Of het nu een server of database is, een router of een of andere applicatie, er zijn altijd wel logbestanden die je vroeg of laat moet doorploegen. Dat kan weliswaar met een gewone teksteditor, maar een programma als Glogg heeft in elk geval een aantal features aan boord die het gericht doorzoeken van uitgebreide logbestanden makkelijker maakt.

Zodra je een logbestand hebt ingeladen – en dat mag gerust een indrukwekkend groot bestand zijn – verschijnt dat in het hoofdvenster van Glogg. Gaat het om een ‘actief’ logbestand, dat ondertussen nog up-to-date wordt gehouden, dan kun je de wijzigingen zelfs in real time volgen zonder het intussen gewijzigde bestand opnieuw te moeten inladen (standaard wordt het bestand om de 2 seconden opnieuw gecontroleerd, maar deze frequentie is instelbaar).

Het is ook mogelijk bepaalde lijnen te markeren en via gecombineerde filters regels die aan specifieke criteria voldoen een andere inkleuring te geven. Je kunt daarbij gebruik maken van reguliere expressies of ook eenvoudige zoekopdrachten met jokertekens inzetten.

Glogg kan overweg met de tekencoderingen ASCII/ISO 8859-1 en UTF-8. Andere coderingen volgen binnenkort, aldus de maker van het programma.

Het openbronprogramma (onder GPL-licentie) is zowel beschikbaar voor Linux als Windows (er is een 32- en een 64-bitsversie).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business