Tips

Snel afzonderlijke bestanden versleutelen

Met S.S.E File Encryptor versleutel je privacygevoelige bestanden in een handomdraai met een stevig encryptie-algoritme.
[download_file]Sommige, privacygevoelige bestanden geef je liever wat extra bescherming mee om te vermijden dat derden die onverhoeds kunnen openen of inkijken. Dat roept dus om versleuteling. S.S.E File Encryptor is een tool die zich precies toelegt op het – stevig – versleutelen van afzonderlijke bestanden.

S.S.E File Encryptor vereist wel de installatie van Java RE, en is beschikbaar voor diverse platformen (JAR, voor Windows, Linux en macOS) – er bestaat trouwens ook een variant die zich ook vanuit de opdrachtregel laat aansturen.

De werking (van de GUI-versie) is zeer eenvoudig. Je start het programma op en je vult het wachtwoord in waarmee je bestanden wilt versleutelen. Je kiest tevens het gewenste encryptie-algoritme. Standaard staat dit ingesteld op het stevige AES (256 bit), maar je kunt ook een ander algoritme aanduiden, waaronder Serpent (256 bit), Twofish (256 bit) of Blowfish (448 bit).

Vervolgens hoef je de bestanden die je wenst te versleutelen maar naar het programmavenster te verslepen. Zodra je een bestand in dit venster hebt geplaatst wordt er een geëncrypteerde versie (met extensie .enc) van het bestand in dezelfde map als het onversleutelde origineel geplaatst. Desgewenst moet je dit laatste dus zelf nog wel even verwijderen.

Via de instellingenrubriek is het echter mogelijk een andere vaste locatie in te vullen zowel voor de versleutelde als voor de originele bestanden.

Een versleuteld bestand decrypteren doe je eigenlijk op precies dezelfde manier: naar het hoofdvenster verslepen, waarna het bestand onmiddellijk wordt ontsleuteld – desgevallend wordt je uiteraard wel eerst even om het bijhorende wachtwoord gevraagd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business