Tips

Extra check-up voor malware

Een tweede oordeel kan nooit kwaad. ProtectU gaat op zoek naar malware die je antiviruspakket mogelijk heeft gemist.
[download_file]Natuurlijk  heb je een up-to-date antivirustool geïnstalleerd die je ook in real time op potentiële malware wijst en die, als het even kan, meteen blokkeert of verwijdert. 100% zekerheid heb je echter nooit en daarom is het zinvol af en toe om een tweede mening te vragen. Die van ProtectU, bijvoorbeeld.

Eenvoudiger als dit komen antimalwaretools niet: je installeert ProtectU en zodra het (vanuit het systeemvak van de Windows-taakbalk) actief is, voert het een malwarecontrole uit. Deze controle zal de tool overigens op regelmatige tijdstippen uitvoeren, maar de frequentie kun je niet aanpassen en wordt bovendien niet naar de gebruiker gecommuniceerd.

Wel kun je op elk moment een nieuw diagnose (scanronde) initiëren.  De belangrijkste datalocaties, met name die in de profielmappen en de systeembestanden worden dan op mogelijke malware gecontroleerd. Een proces dat opvallend snel verloopt. Als het goed is krijg je na afloop de melding dat er geen verdachte software is gevonden. In het andere geval kun je die laten verwijderen.

ProtectU is een openbrontool die op GitHub is gehost. Het staat je vrij het programma zelf uit te proberen – wie weet detecteert de tool toch een stukje malware dat door de mazen van het net is geslopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business