Tips

Fraaie (maar minimalistische) audiospeler

Dopamine is een eenvoudige muziekspeler met een aantrekkelijke op Windows 10 aangepaste interface.

 

[download_file]Dopamine wordt ook wel eens het gelukshormoon genoemd. Nu willen we bepaald niet zover gaan voor dit gelijknamige programma, maar deze audiospeler heeft wel wat in huis waar we blij van worden.

Om te beginnen oogt de – ook Nederlandstalige – interface erg aantrekkelijk. Je kunt zelf de kleurschakeringen kiezen of je laat die gewoon aansluiten bij het actuele Windows-thema. Het programma oogt zowel goed op een groot scherm als op een klein schermpje (waarbij dan alleen de cover art in het oog springt). Je krijgt ook een notificatie te zien telkens er een nieuw nummer wordt afgespeeld. Die bevat ook de nodige controleknoppen.

 

 

Het toevoegen van muzieknummers doe je eenvoudigweg door te verwijzen naar een of meerdere muziekmappen. Het programma pikt dan automatisch alle nummers in die mappen op (mp3, wma, ogg, flac, m4a, aac en wav). Na een – snelle – indexering verschijnt dan een lijst met artiesten, albums, genres, duur, enz. Het bladeren door de nummers gaat lekker snel, ook als het om duizenden songs gaat. Met een muisklik sorteer je de nummers volgens artiest, genre of album.

Er is tevens een equalizer beschikbaar met een twintigtal presets. Het is echter ook mogelijk je eigen instellingen als een nieuwe configuratie op te slaan. Afspeellijsten creëren zit er uiteraard ook bij, maar veel meer toeters en bellen hoef je hier niet te zoeken.

Dopamine is dus vooral toch bedoeld voor de minimalist die zich op het snel doorzoeken en afspelen van zijn favoriete nummers wil focussen en een simpele maar fraaie interface weet te waarderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business