Tips

Zet videoformaten met een paar muisklikken om

Op zoek naar een snelle en gebruiksvriendelijke conversietool voor videobestanden? Dan is het gratis Convertilla wellicht iets voor jou.
[download_file]Je hebt een paar filmpjes samengesteld of gedownload maar op sommige apparaten of mediaspelers krijg je die maar niet afgespeeld. Is de installatie van een aangepaste codec geen optie, dan zit er wellicht weinig anders op dan de videoclip naar een couranter formaat te converteren. Met Convertilla hoeft je dat alvast weinig moeite te kosten.

Convertilla is van Russische oorsprong – enkele vertaalslordigheden in de Engelstalige interface maken dat meteen duidelijk. Het programmavenster oogt bescheiden, met slechts een paar knoppen. Logischerwijze voeg je eerst het videobestand toe dat je wil omzetten naar een ander formaat; dat kan ook door het bestand vanuit de Verkenner naar het programmavenster te verslepen.

 

 

Vervolgens hoef je de uitvoerparameters maar aan te duiden. Allereerst is dat het gewenste formaat, waarbij je uit de volgende extensies kunt kiezen: mp4, flv, mkv, mpg, avi, mov, wmv, 3gp en verder ook nog de audioformaten mp3, aac en flac. Het is inderdaad mogelijk alleen de audio uit je videoclip te extraheren.

Ook de gewenste kwaliteit is tot op zekere hoogte instelbaar. Dat gebeurt via een eenvoudige schuifknop waarbij je de kwaliteit in een tiental stappen van laag naar hoog instelt. Convertilla laat je tevens toe de gewenste resolutie vast te leggen. Standaard wordt de originele beeldgrootte tijdens de conversie behouden maar er zijn ook andere groottes mogelijk, van 176×144 pixels tot 1920×1080, in een 8-tal tussenstappen. Of je opteert voor een van de vooraf gedefinieerde conversiesjablonen, zoals Android, Android Tablet, iPad, HD 720, BlackBerry of PlayStation 3.

Met een druk op de knop zet je dan de gevraagde conversie op gang, een proces dat best wel vaart maakt. Convertilla is dus zeker bruikbaar voor wie niet te veel hoofdbrekens wil hebben rond allerlei technische parameters. Wie echter alles tot in de kleinste details wil beregelen kijkt wellicht beter uit naar een krachtigere tool.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business