Tips

Foto’s automatisch sorteren volgens grootte

Dimensions 2 Folders laat toe om foto's eenvoudig volgens resolutie of beeldverhouding in mappen onder te verdelen.
[download_file]Je hebt een hele reeks foto’s gemaakt of gedownload en die had je graag volgens resolutie (grootte) geordend. Alle foto’s manueel doorspitten en kopiëren of verplaatsen in bijhorende mappen is een mogelijkheid, maar wel erg tijdrovend. Met Dimensions 2 Folders kun je dit hele proces automatiseren: criteria instellen en klaar!

Dimensions 2 Folders is een portable programma met maar één doel: snel foto’s in mappen onderbrengen op basis van hun resolutie. In feite hoef je niet meer te doen dan de bron- en doelmap instellen en aangeven of je de foto’s naar de bestemmingsmap wil kopiëren dan wel verplaatsen. Met één druk op de knop zorgt het programma voor de gevraagde operatie.

 

 

Je kunt de werking van Dimensions 2 Folders echter op verschillende manieren bijsturen. Het is bijvoorbeeld mogelijk binnen submappen van de bronmap te laten speuren (Recurse source folder) en ook de namen van de automatisch gecreëerde  mappen kun je deels aanpassen. Standaard krijgt zo’n mapnaam de fotoresolutie mee in de vorm van <breedte_in_pixels>x<hoogte _in_pixels>, maar je kunt ook een ander teken als ‘begrenzer’ instellen (bijvoorbeeld <breedte _in_pixels>-<hoogte_in_pixels>).

Ook handig is dat je zelf bepaalt of het programma met beide dimensies rekening moet houden (Width & Height), dan wel alleen met de hoogte of met de breedte. Foto’s van bijvoorbeeld 800×600 en 800×480 komen dan in één en dezelfde map terecht als je uitsluitend met de breedte rekening houdt. Verder kun je ook een tolerantiegraad in de vorm van een aantal pixels instellen. Stel je als tolerantie bijvoorbeeld 50 in met een resolutie van 1920×1080 dan belanden ook foto’s met een resolutie van bijvoorbeeld 1880×1130, of 1970×1040 in dezelfde map.

Ten slotte kun je de foto’s ook laten ordenen op basis van alleen de beeldverhouding (aspect ratio), zoals foto’s met een beeldverhouding van 16:9, waarbij je ook hier een tolerantiegraad kunt instellen. Hieraan kun je eventueel nog een totaal pixelbereik koppelen, zodat bijvoorbeeld alleen foto’s met een minimaal aantal pixels van 300.000 en een maximaal aantal pixels van 1.000.000 mee in aanmerking komen.

Dimensions 2 Folders is weliswaar een tooltje dat je alleen voor zeer specifiek gebruik kunt inzetten, maar wie een hele rist foto’s op basis van resolutie of beeldverhouding wil ordenen heeft hier een pracht van een programma aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business