Nieuws, Tips

Krijg als eerste nieuwe functies voor Android-apps

Google heeft het mogelijk gemaakt om via de Play Store voor bètaprogramma’s in te schrijven. Hoe gaat dit juist in zijn werk?

Voordat een app of een nieuwe functie beschikbaar is voor het brede publiek wordt deze in bèta getest. De nieuwste features zullen tijdens deze periode worden uitgetest en op basis van de feedback van testers zal de app worden aangepast. Eenmaal de testperiode is afgerond, zal de app – met normaal gezien erg weinig fouten- voor iedereen beschikbaar worden gemaakt.

Google heeft eerder dit jaar een update voor de Play Store uitgerold, waardoor je rechtstreeks vanuit de winkel kan inschrijven voor bètaprogramma’s. Grote bedrijven als Facebook, Snapchat en Instagram maken ondertussen gebruik van de optie en laten gebruikers hun apps testen via de store.

Inschrijven

Jammer genoeg is er geen overzicht van alle apps waarvoor een bètaprogramma beschikbaar is. Je zal in de Play Store één voor één naar de pagina’s van apps moeten gaan waarin je geïnteresseerd bent. Staat de optie ‘Bètatester worden’ op de pagina van de app? Dan heb je een app gevonden waarvoor de bètafunctie in de Play Store is geïntegreerd.

Druk op ‘Ik doe mee’-knop om je in te schrijven in het bètaprogramma. Klik vervolgens op ‘Lid worden’, indien je je niet laat afschrikken door de waarschuwing dat bètaversies instabiel kunnen zijn. Het zal enkele minuten duren alvorens je lid bent van de bètagroep.

Feedback geven

Eenmaal je tot de bètagroep van een app hoort, kan je één van de beschikbare bètaversies installeren. Ga hiervoor via het hamburgermenu naar ‘Mijn apps en games’. Behalve de tabbladen ‘Geïnstalleerd’ en ‘Alle’ zal je eveneens de tab ‘Bèta’ zien staan. Hier worden alle applicaties verzameld waarvoor je bètatester bent. Tik op de app die je wilt updaten en kies de versie die je wilt installeren.

Wanneer je bètatester bent van een app kan je niet langer punten geven aan de applicatie. In plaats daarvan zal je feedback kunnen geven over de app, welke niet publiekelijk zichtbaar zal worden. Je zal een feedbackvakje zien staan op de plaats waar normaal gezien een beoordelingsvenster te zien is.

Ongedaan maken

Tot slot kan je te allen tijde uit het bètaprogramma stappen. Is de app instabieler dan je lief is, of zijn de nieuwe functies minder indrukwekkend dan je hoopte? Ga naar de pagina van de app in de Play Store en scrol naar beneden. Druk op de knop ‘Verlaten’ en je zal terug de reguliere versie van de app gebruiken.

Androidbetagooglemobielplay storetip

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals