Tips

Verwijder voorwerpen uit foto’s zonder Photoshop

Hoe vaak gebeurt het niet dat een foto wordt ontsierd door ongewenste objecten? Heb je geen kaas gegeten van Photoshop, dan kan je PhotoWipe gebruiken.

PhotoWipe is een eenvoudige tool die in een handomdraai het klusje voor je opknapt, maar met Photoshop kan je dit veel nauwkeurig doen. Hier schreef collega Thomas hoe je dat doet. Heb je geen Adobe Photoshop ter beschikking of vind je dit programma veel te ingewikkeld, dan vormt PhotoWipe een simpeler alternatief.

[related_article id=”214765″]

Hier kan je de tool downloaden. Laten we meteen duidelijk maken: PhotoWipe levert aanvaardbare resultaten wanneer je objecten op een vrij homogene achtergrond wilt weghalen. Het – overigens portable – programma biedt een paar rechttoe-rechtaan gereedschappen aan waarmee je ongewenste objecten zwart kunt verven. Hiertoe hoef je alleen maar objecten te overtrekken met gebogen of rechte lijnen, met veelhoeken of met rechthoeken, waarbij je zelf de dikte van de lijnen bepaalt.

Je kunt nu op elk moment een voorbeeldweergave oproepen, waarbij de zwart gekleurde gebieden vervangen worden door de omliggende achtergrondkleur zodat het lijkt alsof die gebieden ‘verdwenen’ zijn. Zoals je begrijpt is dat een techniek die lang niet bij alle foto’s een acceptabel resultaat neerzet – vooral foto’s met complexe of veelkleurige achtergronden blijken minder geschikt. Op een gom na zijn er jammer genoeg ook geen tools beschikbaar om het resultaat te finetunen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business