Tips

Breng een lange webpagina in beeld met een scrolling screenshot

Wil je een screenshot maken van een lange pagina? Met een scrolling screenshot gaat dat zonder problemen.

Je maakt waarschijnlijk regelmatig een screenshot van je smartphonescherm, zodat je een leuke website of app met vrienden kan delen. Wanneer een webpagina erg lang is, loopt het aantal screenshots dat je nodig hebt om het beeld vast te leggen al snel op. Op zo’n momenten komt een scrolling screenshot goed van pas.

Longshot

Om scrolling screenshots te maken, heb je een 3th-party app nodig. Een app waarmee je eenvoudig en gratis zo’n screenshots kan maken, heet languit LongShot for Long Screenshot. Open de Play Store op je smartphone en zoek naar LongShot. Normaal gezien zie je de app dan al tussen de zoekresultaten verschijnen. Installeer de app en geef hem de nodige toestemmingen. LongShot for Long Screenshot vraagt enkel toestemming om aan je opslagruimte te kunnen. Logisch, aangezien de app afbeeldingen maakt die hij moet opslaan.

Wil je een rolling screenshot maken van een website dan klik je op ‘Capture Web Page’. Vervolgens geef je de url op van de website die je wilt vastleggen en druk je op enter. Scrol naar de plaats waar je wilt beginnen met het maken van een screenshot. Op de website van TechPulse kan je bijvoorbeeld naar de start van de artikellijst gaan. Klik vervolgens op ‘Set start position’. Scrol naar beneden tot je de recentste artikels hebt doorlopen en klik op ‘Ends here and capture’. De app toont je een preview van je screenshot. Je kan kiezen om deze te delen door op ‘Share’ te drukken, of om een nieuwe screenshot te maken (New). Longshot heeft de screenshot al op de achtergrond opgeslagen.

Capture Screenshot

LongShot heeft eveneens een ‘Capture Screenshot’-functie. Deze kan je gebruiken om van meer dan alleen een website screenshots te maken. LongShot gebruikt standaard de optie ‘Auto captur’e, wat je desgewenst kan uitschakelen. Tik op ‘Capture screenshot’ en geef de app vervolgens toestemming om je scherm vast te leggen. Daarna ga je naar de app waarvan je screenshots wilt maken en druk je op ‘Start’. Indien je de optie ‘Auto capture’ gebruikt, zal LongShot automatisch een screenshot maken telkens je naar beneden hebt gescrold, anders moet je manueel op ‘Capture’ tikken. Heb je voldoende screenshots gemaakt, dan klik je op ‘Done’. LongShot opent de verschillende afbeeldingen die je hebt gemaakt. Klik op ‘Join’ om ze aan elkaar te stitchen. Indien nodig gebruik je de ‘Adjust’-knoppen om de overlap aan te passen.

Afbeeldingen stitchen

Tot slot heeft LongShot eveneens een knop die ‘Select Images’ heet. Wanneer je hierop tikt, zie je alle afbeeldingen verschijnen die op je smartphone staan. Duid de foto’s aan waarin je geïnteresseerd bent en klik vervolgens op ‘Done’. Met behulp van de ‘Join’-knop kan je de afbeeldingen wederom aan elkaar stitchen. Let er hierbij op dat je afbeeldingen kiest met eenzelfde breedte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business