We brengen allemaal aardig wat tijd door op het web, maar wist je dat er bepaalde sneltoetsen zijn die je heel wat tijd kunnen uitsparen?

Advertentie

Sinds ik onderstaande sneltoetsen vijf jaar geleden ben beginnen gebruiken, is mijn surfervaring nooit meer hetzelfde geweest. Plots moest ik niet meer bij elke link www en .com typen, iets dat best wel tijdrovend is. Verder moet ik ook niet meer naar de bovenkant van mijn scherm navigeren om daar een tabblad te sluiten. Enorm handig! Hoe jij evenveel tijd kan besparen, lees je in deze Tech Tip.

Sneller naar een website surfen met CTRL + Enter

Dat www. voor elke website niet langer nodig is, wist je misschien al, maar wist je ook al dat je makkelijk .com kan toevoegen aan het einde van een website? Op die manier hoef je enkel nog maar de domeinnaam van je favoriete website in de adresbalk te typen (Google, Outlook, Facebook,…) Eens dat deel van het webadres er staat, druk je CTRL + Enter in en word je onmiddellijk naar de website gestuurd, zonder extra typewerk.

Tabbladen sluiten met CTRL + W

Sneltoetsen kunnen je dus duidelijk tijd uitsparen, zelfs al is dat maar twee seconden. Probeer daarom ook eens om je tabbladen te sluiten met de sneltoets CTRL + W. Op die manier klik je niet langer naast dat kleine kruisje en kan je al je aandacht op de inhoud van het browservenster houden.


Gerelateerde artikelen

Tech Tip: Hoe een Netflix profiel verwijderen?

Is je relatie op de klippen gelopen omdat hij of zij Orange is the New Black maar niets vond en liever naar The Affair keek? Verwijder dat extra Netflix profiel en maak komaf met slechte herinneringen.

Tech Tip: Twee vensters naast elkaar zetten in Windows

Hoe zet je twee vensters naast elkaar in Windows? Meer dan een eenvoudige toetsencombinatie heb je er niet voor nodig.

11 Microsoft Teams sneltoetsen die je veel tijd besparen

Ben jij ook een nieuwe gebruiker van Microsoft Teams? Deze sneltoetsen zal je elke dag gebruiken en besparen je heel wat nutteloze handelingen.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.