Tips

Tech Tip: Een oude foto scannen met PhotoScan van Google

Tech Tip PhotoScan By Google
Oude foto’s hebben het soms moeilijk om de tand des tijds te weerstaan. Daarom kan het een goed idee zijn om ze te digitaliseren. Een scanner heb je daar al lang niet meer voor nodig.

Hoe vaak kom je niet een stapel oude foto’s tegen terwijl je aan het opruimen bent en denk je bij jezelf dat het tijd wordt om hen eens over te zetten naar je computer? Het gebrek aan een fotoscanner brengt je echter op andere ideeën en de foto’s verdwijnen opnieuw in de kast. Google zorgde voor een oplossing en kwam met PhotoScan by Google. Een perfecte oplossing om foto’s te digitaliseren, en nog eens gratis ook.

Stap 1: Photoscan downloaden

PhotoScan by Google is beschikbaar op alle apparaten die draaien op iOS en Android. Ga dus snel naar je favoriete app store en zoek naar de app. Eens je de app op je smartphone hebt staan, kan je beginnen met het inscannen van je foto’s. We raden je wel aan om een ondergrond te voorzien die bestaat uit 1 kleur, zo is het makkelijker voor PhotoScan om je foto van de ondergrond te onderscheiden. Wij gebruikten bij onze test een zwarte muismat, maar je kan ook een wit blad papier gebruiken als er niet voldoende contrast zou zijn.

 

Stap 2: Een foto inscannen

PhotoScan is even eenvoudig als het maken van een foto met je smartphone, alleen komt er een extra stap bij kijken. Wanneer je in de app een foto neemt, verschijnen er vier cirkels op je scherm. Deze worden gebruikt om de resolutie van je foto te verhogen en zorgen er ook voor dat het resultaat eruit ziet als een perfecte rechthoek. Beweeg je smartphone simpelweg over elke cirkel en houdt hem daar tot PhotoScan aangeeft dat het goed is. Als je hiermee klaar bent wordt de foto opgeslagen en kan je er voor kiezen om de hoeken van je foto aan te passen als het resultaat er toch niet helemaal recht uit ziet. Daarna kan je de foto rechtstreeks delen vanuit de app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business