Tips

Geheugen vol van je iPhone? Zo maak je extra geheugen vrij

Het kan herkenbaar klinken: je wil een bestand downloaden op je smartphones, maar het opslageheugen zit vol. Voor iPhones bestaat er een handig trucje om dit op te lossen.

Smartphones hebben nu eenmaal geen onbeperkt geheugen. Je kan naar hartenlust apps en foto’s downloaden, maar op een gegeven moment is het voorbij met de pret. Het geheugen zit vol en je moet nu enkele apps gaan ‘slachtofferen’ om geheugen vrij te maken. Zeker wanneer het geheugen van je smartphone beperkt is tot 8GB of 16GB, zul je bijna voortdurend met dit probleem te maken krijgen. Nu hebben we goed nieuws voor iPhone-gebruikers: er is blijkbaar een manier om geheugen vrij te maken zonder daadwerkelijk iets te hoeven verwijderen.

Handige hack

Op Reddit deelde iemand een zeer handige hack. Hij ontdekte dat de iTunes-store een tijdelijke oplossing biedt. Als je een film (of ander groot bestand) huurt via iTunes, zal je een waarschuwing krijgen dat het geheugen van je smartphone te vol zit. Maar als je van daar naar instellingen doorklikt, zal er plots geheugen zijn vrijgemaakt. Opmerkelijk, want er is geen enkele app van je smartphone verwijdert. Hoogstwaarschijnlijk zal de iPhone op zoek gaan naar cachedata of andere ongebruikte data op je geheugen.

Je kan het trucje zelfs meerdere keren achter elkaar toepassen. Uiteraard zijn er ook beperkingen op en zal je smartphone uiteindelijk toch vragen om een bestand te verwijderen. Maar met deze simpele truc kan je toch al gauw 1 tot 2 GB aan geheugen vrijmaken. De truc is toepasbaar voor alle iPhone-modellen teruggaand tot de iPhone 5.

De originele Reddit-post, gedeeld in de Subreddit /r/iphone:

Get some storage back by trying to download a movie (more info inside)
by u/eavesdroppingyou in iphone

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business