Je Word-document vergeten op te slaan? Je harde werk is nog niet verloren!

Deze situatie komt je vast wel bekend voor. Je hebt urenlang gezwoegd aan een Word-document maar je vergeet het per ongeluk op te slaan bij het afsluiten. Of nog erger: Word besluit dat het een goed moment is om volledig vast te lopen. Alle moeite voor niets! Niets is frustrerender dan je harde werk zien verloren gaan door één verkeerde muisklik. Gelukkig bestaat er een manier om je niet-opgeslagen bestanden snel te herstellen in Word. Gooi je laptop dus nog niet uit het raam!

Stap 1 / Open Word

Is Word op een verkeerd moment afgesloten? Geen nood, open het gewoon opnieuw. Je zit nu naar een leeg document te staren, maar dat betekent niet dat je helemaal opnieuw moet beginnen!

Een bestaand document openen in Word doe je via ‘Bestand’.

Stap 2 / Ga naar ‘Bestand openen

In het lege Word-document klik je in het werklint op ‘Bestand’ linksboven. Dat opent een nieuw menu. Je kiest de derde optie ‘Openen’. Dit submenu zal je ongetwijfeld al talloze keren gebruikt hebben om een opgeslagen document te openen. Maar iets geheimer is misschien de functie om een overzicht te openen van documenten die niet werden opgeslagen. Die zit ook redelijk verborgen. Onderaan het menu kan je een kleine knop zien met ‘Niet-opgeslagen documenten’. Je kan het al raden, hier zit je document gewoon op je te wachten. We hebben het in de afbeelding hieronder even gemarkeerd zodat je het snel terugvindt.

Je niet-opgeslagen documenten heb je zo teruggevonden!

Stap 3 / Herstel je document

Op deze knop klikken opent een map in de opslag van je pc. Dit is in feite een overzicht van alle recente documenten die in Word werden aangemaakt maar niet werden opgeslagen. Gelukkig worden deze dus gewoon in het geheugen van je computer bewaard. Het enige dat je nu nog moet doen is het document dat je wil bewaren openen en je kan weer aan de slag! Hou er wel rekening mee dat het altijd mogelijk is dat sommige bewerkingen toch niet mee werden opgeslagen. Regelmatig je document opslaan blijft daarom de beste manier om zeker te zijn dat je werk niet voor niets is!

Al je werk was toch niet voor niets!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here