Ben je Bing liever kwijt dan rijk? In deze workshop leer je hoe je de integratie met browser van Microsoft kan uitschakelen voor Windows Search, de zoekmachine van het besturingssysteem.

Advertentie

Het idee voor deze workshop deden we eigenlijk al in februari op. Toen was er een zeer vreemde bug in Windows Search die gebruikers wereldwijd trof. Je zal je het misschien niet meer herinneren, maar als je in die periode iets probeerde te zoeken in Windows Search, kreeg je een zwart scherm.

Achteraf blijkt dat de bug is ontstaan door de integratie tussen Windows Search en Microsofts standaardbrowser Bing. Die integratie uitschakelen lost het probleem ook op. In deze workshop leggen we uit hoe je te werk gaat, zodat je dit probleem in de toekomst snel zelf kan oplossen (of als je echt een persoonlijke hekel hebt aan Bing). Dat gebeurt in de Register-editor van Windows.

Let op: de Register-editor is een database waarin de instellingen van applicaties en Windows zelf staan opgeslagen. Het is aan te raden om eerst een back-up uit te voeren van je belangrijkste data alvorens hier wijzigingen in aan te brengen.

Stap 1 / Open de Register-editor

Die moet je natuurlijk eerst openen. Dat kan al op twee manieren: ten eerste door ‘regedit’ in te typen in Windows Search. Als die weer eens kapot is, kan het ook door de sneltoetscombinatie Windows+R in te drukken en dan in de taakbalk die verschijnt ‘regedit’ in te typen.

Register-editor open je via de toetsencombinatie Windows + R.

Stap 2 / Instellingen Windows Search openen

De editor bestaat uit twee vensters: links zie je een overzicht van de verschillende menu’s, en rechts zie je welke data in die map bewaard worden. Dubbelklik eerst op HKEY_CURRENT_USER. Daarna klik je achtereenvolgens door naar SOFTWARE, MICROSOFT, WINDOWS, CURRENT VERSION en SEARCH. Je bent nu in de instellingen voor Windows Search beland.

Stap 3 / Integratie met Bing uitschakelen

Nu zijn we aan de belangrijkste stap gekomen. Naar de linkerkant van de register-editor moet je nu niet meer kijken. Die kan je verkleinen als je dat overzichtelijker vindt.

Laten we eens kijken wat we rechts allemaal zien. Je ziet hier heel wat bestanden, nummers en cijfers die op zich niet veel lijken te betekenen, maar laat je niet overdonderen. Je moet voor de integratie met Bing een nieuwe instelling aanmaken.

Daarmee begin je door ergens in het panel op de rechtermuisknop te klikken en dan op ‘Nieuw’. Je kiest voor de optie ‘D-WORD (32-bit) Value. Je zal de nieuwe waarde zien verschijnen in het panel. Geef de waarde de naam ‘BingSearchEnabled’ zodat je weet waar het voor staat (gemarkeerd in de afbeelding). Nu moet je het nog gegevens toekennen, en dat is eigenlijk heel eenvoudig. Dubbelklik erop en je zal zien dat de nieuwe instelling al standaard de waarde 0 heeft gekregen. Dat moet je gewoon laten staan zoals het is.  

Maak een nieuwe instelling aan en laat de waardegegevens gewoon op ‘0’ staan.

Stap 4 / Herstart je computer

Het ingewikkelde gedeelte van deze workshop zit erop. De instellingen zijn aangepast in Windows Search zelf. Om de wijzigingen definitief te maken, moet je nu nog enkel je computer herstarten. Wil je op een later tijdstip de integratie met Bing toch weer opnieuw inschakelen, dan moet je hiervoor opnieuw in de Register-editor zijn.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here