De docuserie Filty Rich op Netflix doet alles uit de doeken over de walgelijke feiten die Jeffrey Epstein pleegde, maar houdt tegelijkertijd de mysterie rond zijn persoon intact.

We sturen je naar goede gewoonte nog eens het weekend in met een goede kijktip voor Netflix. Deze week is dat Filthy Rich, de docuserie rond Jeffrey Epstein. De voormalige miljonair werd vorig jaar veroordeeld voor het misbruiken van tientallen jonge vrouwen, waarvan veel minderjarig waren. Die betaalde hij voor seks en het aanleveren van nieuwe slachtoffers. Nog geen maand later werd hij in verdachte omstandigheden dood teruggevonden in zijn cel.

Die piramide van seksueel misbruik en prostitutie die Epstein samen met zijn partner Ghislaine Maxwell opzette, vormt de rode draad doorheen de serie. Wat Filthy Rich vooral doet, is de slachtoffers van Epstein eindelijk een podium geven. De vrouwen verschijnen voor de camera en doen hun verhaal zonder daar doekjes rond te winden. Ook inspecteurs die Epstein jarenlang achter de tralies probeerden te krijgen, vertellen hoe Epstein zijn macht en geld gebruikte om een veroordeling te ontspringen.

Veel vragen, weinig antwoorden

De affaire Epstein is misschien wel té complex om het in vier afleveringen van een klein uurtje te vertellen. Heel veel schokkende nieuwe feiten worden in de documentaire niet onthuld. Integendeel, de docuserie zal misschien wel zijn eigen theorieën doen ontstaan. We zien invloedrijke politieke figuren zoals Donald Trump en Bill Clinton vaak op de foto staan met Epstein en leren dat ze wel eens bij hem op de koffie gingen, maar hebben ze een rol in het misbruik gespeeld? De docu stelt de vraag maar beantwoord ze niet. En was het nu door zelfmoord of moord dat Epstein om het leven kwam?

Het mysterie rond Epstein blijft ook na het bekijken van Filthy Rich onopgelost. Maar de documentaire is zeker een aanrader!

Meer inspiratie nodig? Misschien is de serie Space Force wel iets voor jou!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here