Tips

Netflix filmtip: The Old Guard

We sturen je naar goede gewoonte het weekend in met een goede filmtip. The Old Guard is Netflix’s laatste succesfilm.

Met The Old Guard waagt Netflix zich in het superheldengenre. En voorlopig doet het dat met succes. Netflix lanceerde de film exact één week geleden en was tijdens zijn debuutweek volgens Netflix de meest bekeken film in 89 van de 93 landen waar Netflix beschikbaar is. De film is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van de bekende striptekenaar Greg Rucka, die ook meewerkte aan de film. Het is één van de meest ambitieuze filmprojecten van Netflix dit jaar, getuige de cast om u tegen te zeggen én waar ‘onze’ Matthias Schoenaerts deel van uitmaakt.

The Old Guard gaat over een groepje supersoldaten aangevoerd door Andy (Charlize Theron), die met haar kompanen Booker (Matthias Schoenaerts), Joe en Nicky door een voormalige CIA-agent Martin Copley worden ingehuurd voor een missie. Al snel leer je dat de hoofdpersonages geen gewone soldaten zijn, maar een uitzonderlijk gave bezitten. En die gave is begeerd door de overambitieuze farmaceutische wetenschapper Steven Merrick. Ze ontdekken tussendoor dat er ook nog een vijfde van hun soort bestaat, de jonge marinier Nile Freeman.

Concurrentie voor Marvel?

Of het succes van The Old Guard blijvend is, dat zal nog moeten blijken. Voor hetzelfde geld zijn we de film over een maand al vergeten. Netflix lijkt in ieder geval wel grootse plannen te hebben. De film heeft een heerlijk open einde wat een vervolg mogelijk maakt, en de regisseur (die ooit een film door Marvel geschrapt zag worden) liet tijdens een interview al eens uitschijnen dat een trilogie een optie is.

Maar persoonlijk zien we The Old Guard nog niet de nieuwe Avengers worden. De film heeft heel sterke momenten, maar de plot hang niet altijd even coherent aan elkaar waardoor je als kijker veel dingen moet ‘aannemen’. Iets waar superheldenfilms zich wel vaker schuldig aan maken. We kijken voor de actiescènes, toch? The Old Guard is dus zeker wel eens het bekijken waard. Een vervolg mag, maar moet niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business