Nieuws

10 miljoen nieuwe abonnees voor Netflix, maar blijft het duren?

Netflix
Netflix heeft gouden zaken gedaan dankzij COVID-19, maar kan het bedrijf dit succes ook in 2021 behouden? Een brief aan de aandeelhouders geeft inzicht.

Als er één bedrijf is dat zijn voordeel heeft gehaald uit de coronapandemie, dan is het Netflix wel. De streamingdienst zag zijn nummers sterk stijgen tijdens de eerste twee kwartalen van 2020 en mocht wereldwijd 10,1 miljoen nieuwe abonnees optekenen. De vraag is echter hoe lang Netflix hun content aanbod op hetzelfde niveau kan houden, want veel producties werden getroffen met vertragingen door COVID-19. 

10 miljoen nieuwe abonnees wereldwijd

Van de 10,1 miljoen nieuwe abonnees tussen april en juni, kwamen er 2,9 miljoen uit de Verenigde Staten en de overige 7,2 miljoen uit andere landen. Het totaal ligt lager dan in het eerste kwartaal van dit jaar, waarin er 16 miljoen nieuwe abonnees zich registreerden. Toch blijven de cijfers nog steeds indrukwekkend. De omzet steeg bovendien met 25 procent. Het totaal van 26 miljoen nieuwe abonnees in de eerste twee kwartalen ligt dicht bij de 28 miljoen uit dezelfde periode in 2019 en dat terwijl steeds meer mensen met interesse in Netflix ondertussen wel een abonnement hebben. 

Een gevolg daarvan is dat Netflix voorzichtig is met de verwachtingen die het maakt voor de rest van het jaar. Voor het derde kwartaal verwacht de streamingdienst slechts 2,5 miljoen nieuwe abonnees, terwijl dat er vorig jaar nog 6,8 miljoen waren. Een soortgelijke daling wordt ook verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar, zo staat te lezen in een brief aan de aandeelhouders. 

Veel Netflix Originals pas eind 2021

Netflix zegt zich volop aan te passen aan het nieuwe normaal en wil zich focussen op het verbeteren van de kwaliteit van de dienst en het afleveren van nieuwe films en series. De vraag is natuurlijk hoe lang Netflix dit kan volhouden, want hoewel het bedrijf nu nog kan vertrouwen op een bibliotheek van afgewerkte films en series, zal dat niet blijven duren. Veel producties hebben vertraging opgelopen en de kans bestaat dus dat we minder nieuwe content te zien gaan krijgen. 

Netflix is nochtans vol vertrouwen en laat weten dat de tweede helft van 2021 waarschijnlijk meer grote titels zal zien dan de eerste helft van het jaar, maar dat de totale hoeveelheid originele content toch nog hoger zal liggen dan in 2020. 

Natuurlijk is de vraag of Netflix fans geïnteresseerd kan houden of dat veel van hen zullen overstappen naar andere platformen, zoals Disney+ dat in België in september zal verschijnen en een heel sterke catalogus heeft van populaire titels. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business