Apple Watch 6 SE

Ga je voor de goedkopere Watch SE of toch maar de Apple Watch 6? Kiezen is niet gemakkelijk, wij maken het overzicht.

Voor het eerst heeft Apple een tweede – goedkoper – model uitgebracht van zijn populaire smartwatch. Naast de vaste Apple Watch 6 kan je nu ook kiezen voor de Apple Watch SE. Net zoals bij de iPhone SE heeft de goedkopere smartwatch de chipset van de Watch 5 aan boord en ontbreken er een aantal pro-features. Bij de iPhone gaat het dan vooral over het display en de camera, bij de Watch SE over ingebouwde gezondheidsfeatures.

Maar hoe maak je nu de juiste keuze en welke Apple Watch past het beste bij jou behoeftes? Dit is een overzicht van alle features die beide smartwatches aan boord hebben, hopelijk maakt het je keuzestress wat lichter.

Apple Watch 6 vs Apple Watch SE

We zullen beginnen met het uiterlijk van de twee modellen. Zowel de Watch 6 als de Watch SE behouden het afgeronde design dat we intussen een aantal jaar kennen. Maar het grootste verschil tussen de twee modellen zit ‘m in de display. De Watch 6 krijgt een krachtiger en meer helder scherm en heeft een always-on-functie. Een lijstje met de belangrijkste functies en verschillen:

Apple Watch 6Apple Watch SE
Prijsvanaf 429 eurovanaf 299 euro
Kast40- of 44-mm kast40- of 44-mm kast
SocNieuwe S6 chipS5 chip uit Watch 5
DisplayAlways-on RetinaRetina display
WaterbestendigJa, tot 50 meterJa, tot 50 meter
SOS meldingJaJa
BloedsaturatieJaNee
ECG-appJaNee
HartslagwaarschuwingJaJa
ValdetectieJaJa
Kompas & GPSJaJa

Op het eerste zicht komen de twee modellen dus heel hard overeen. Het grootste verschil is de chipset en het ontbreken van een ECG-app en het opmeten van je bloedsaturatie. Wie dus niet veel om deze proactieve gezondheidsfeatures geeft kan dus zeker gesteld zijn met de Apple Watch SE voor 299 euro. Toch liever alle functies? Bespaar jezelf de moeite en ga ineens voor de Series 6.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here