Begint de reismicrobe te kriebelen? Met de applicatie Drive & Listen kan je vanaf je laptop of smartphone meer dan 30 wereldsteden ontdekken.

Advertentie

De applicatie Drive & Listen: WorlDrive is een hobbyproject van een Turkse student genaamd Erkam Seker. Hoewel die al bijna een jaar bestaat, lijkt iedereen ze nu plots te ontdekken. De reden voor die populariteitsboost moet niet te ver gezocht worden. Drive & Listen vult een leemte die de coronapandemie in ons leven gelaten heeft: reizen naar het buitenland. Het biedt zo een leuk alternatief voor rondwandelen met Google Streetview om virtueel op citytrip te gaan.

Drive & Listen brengt je toch voor even in een vakantiestemming.

Stap 1 / Download de app

Drive & Listen: WorlDrive is gratis te downloaden via de Google Play Store voor je smartphone. Een app voor iOS lijkt nog niet te bestaan. Gelukkig bestaat de tool ook als webapplicatie. Surf naar de website driveandlisten.herokuapp.com. Om het volste uit de app te halen raden we trouwens aan de webversie te gebruiken. De mobiele versie bevat nog niet alle features, al zijn die nu ook weer niet zo uitgebreid.

Stap 2 / Kies je bestemming

Welke stad heb je altijd al eens willen bezoeken? Drive & Listen heeft 38 steden in de aanbieding. Reis van Amsterdam naar Los Angeles tot zelfs naar Wuhan; je kan er een echte wereldreis van maken. Een Belgische stad zit helaas niet in het reisaanbod. Wil je in de file staan op de Antwerpse of Brusselse Ring, dan moet je nog steeds in je auto stappen. Van zodra je je bestemming gekozen hebt, begin je automatisch rond te rijden. Het leuke aan de applicatie is dat alle beelden volledig authentiek zijn. Je ontdekt al rijdend alle bekende maar ook de meer verborgen plekken van een stad, mensen wandelen rond op straat alsof het een doordeweekse dag is en als het rood licht is, dan moet je even wachten. De eenvoud is wat Drive & Listen juist zo entertainend maakt.

Stap 3 / Creëer de juiste sfeer

Essentieel tijdens het autorijden is natuurlijk een leuk muziekje. Er is een radio aanwezig in je virtuele auto (nog niet mogelijk in de mobiele app). Je kan navigeren tussen verschillende radiostations die kunnen ontvangen worden in die bepaalde stad. Net als in het echte leven zal de ontvangst niet even goed zijn voor elke radiopost, en je kan ook met het volume spelen.

Overige instellingen die je nog kan aanpassen zijn wel zeer beperkt. Je kan je auto sneller of trager laten rijden (geen nood, je kan niet geflitst worden wegens te snel rijden), en kiezen om verkeersgeluiden aan en uit te zetten. Het zou leuk zijn moest je bijvoorbeeld het weer kunnen kiezen en wisselen tussen dag en nacht. Ook over de route die de auto neemt heb je maar weinig te zeggen. Toch kan je je ondanks die beperkte instellingen urenlang amuseren met de applicatie. Ik durf zelfs zeggen dat het iets licht therapeutisch heeft om gewoon het gevoel te hebben dat je in een buitenlandse stad rustig aan het rondtoeren bent. In coronatijden zijn we nu eenmaal sneller vermaakt.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here