Tips

Google 3D-dieren: op safari in je woonkamer

Geen tijd voor een bezoek aan de dierentuin? Via Google Search kan je 3D-dieren projecteren en bekijken in je woonkamer.

Google heeft wel wat leuke toepassingen van AR-technologie die je gewoon met je mobiel kan uitproberen. De bekendste tool is ongetwijfeld Google Lens waarmee je informatie kan opzoeken over objecten als je je camera erop richt. Maar is er is heel wat meer. Wist je bijvoorbeeld dat je via de mobiele zoekmachine van Google Search zeer realistische uitziende 3D-dieren of andere objecten kan projecteren in je huiskamer? Indien niet, dan leggen we je uit hoe dat in zijn werk gaat.

Een beestenboel in je woonkamer

Open de Google Search-applicatie op je smartphone. Om de gimmick te laten werken moet je smartphone het ARCore-platform van Google ondersteunen. Dit is elke Android-smartphone vanaf versie Android 7 en sinds de iPhone 11 kunnen iOS-gebruikers ook delen in de vreugde. Google heeft ongeveer een vijftigtal 3D-dieren in de aanbieding, dus tenzij je lievelingsdier een uiterst zeldzame diersoort is, zou het moeten lukken. Wij kiezen voor een pinguïn, want wie is er nu niet dol op pinguïns? Typ in de zoekbalk de naam van je favoriete dier in. Onder wat algemene informatie over de pinguïn zie je nu staan Bekijk een levensgrote keizerspinguïn. Nu moet je op Weergeven in 3D en vervolgens Tonen in je ruimte duwen en je camera goed naar je vloer richten. Plots sta je oog in oog met een pinguïn! Je kan onmiddellijk een foto nemen om dit onvergetelijke moment op beeld vast te leggen.

Wat de feature nog leuker maakt, is dat de 3D-dieren ook in realistische schaalverhoudingen weergeven worden. Om dat te illustreren, tonen we nog een klein dier (een bidsprinkhaan) en een iets groter dier (giraf). Grote dieren zullen niet altijd zo goed in de ruimte passen als je ze op werkelijke grootte wilt weergeven.

Wat is AR?

AR is de afkorting van augmented reality. Augmented reality brengt een laagje fictie in de realiteit. Het projecteert beelden in je huis of op straat die er in werkelijkheid niet zijn. De technologie mag niet verward worden met virtual reality dat een volledig nieuwe realiteit creëert. Pokémon Go is wellicht de bekendste AR-toepassing die bestaat en er mee voor gezorgd heeft dat de technologie doorbrak bij het grote publiek.

Wil je nog meer leuke Google AR-trucs ontdekken? In deze workshop leer je met augmented reality aan de slag te gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business