Tips

Workshop: Centraliseer je bestanden in iOS/iPadOS

Bestanden iOS iPadOS
Versplinterde clouddiensten, overal bestanden en foto’s. Haal de chaos weg en centraliseer alles via de ingebakken Bestanden-app in iOS.

Sinds de opkomst van een dedicated bestandenapp naar iOS en iPadOS heeft Apple het ons een pak aangenamer gemaakt om documenten te beheren op onze iPhone en iPad. Net zoals op je Mac heb je een bijna volwaardig alternatief voor de Finder op zak. Vanuit de Bestanden-app kan je al je clouddiensten koppelen en al je documenten op één plaats centraliseren. Hoe ga je nu te werk?

Met iOS bestanden haal je al je documenten onder één dak.

Stap 1: Clouddiensten koppelen

Hoe meer clouddiensten je gebruikt, hoe vervelender het wordt om al je bestanden te centraliseren. De Bestanden-app op iOS en iPadOS lost dat probleem volledig op. Ik maak bijvoorbeeld gebruik van 5 clouddiensten, allemaal voor verschillende doeleinden. Installeer daarom alle applicaties van je clouddiensten en meld je aan. Ga naar de bestandenapp en iOS zal onder het tabblad blader zelf al voorstellen om die clouddiensten (zoals bv. Google Drive, OneDrive…) toe te voegen. Je kan dan voortaan rechtstreeks vanuit die bestandenapp al je documenten beheren. Tik rechtsboven op de drie bolletjes om een eigen server toe te voegen. Met de optie wijzig kan je nog andere apps en diensten toevoegen indien gewenst.

Koppel zoveel mogelijk clouddiensten om alles bij elkaar te krijgen.

Stap 2: Bestanden

Onder het tabblad recent brengt Bestanden al je laatst geopende files bij elkaar. Het maakt niet uit of dat lokaal op je toestel, in iCloud Drive of OneDrive was. Je kan immers ook dingen opslaan of delen vanuit het deelmenu in iOS.

Onder recente kan je heel snel de laatste bestanden weer openen of delen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business