Tips

NVIDIA Shield TV: 5 redenen om deze mediaspeler te kopen in 2022

NVIDIA Shield TV en Shield TV Pro mediaspeler
Ook in 2022 is de NVIDIA Shield TV een van de beste mediaspelers op de markt. Nu zelfs beschikbaar met Android 11 en Google TV.

Wanneer het op mediaspelers aankomt is de NVIDIA Shield TV een van de beste die je kan kopen. Met de meeste mediaspelers kan je naar YouTube of Netflix kijken in 4K, maar in dit geval heb je nog een extra voordeel: je kan immers cloud gamen via GeForce Now van NVIDIA. Het apparaatje verscheen in 2015 op de markt met Android 5.0 en kreeg zonet de update naar Android 11 beschikbaar met Shield Experience 9.0. Zeer indrukwekkend dus, en een testament aan de kwaliteit van de gebruikte hardware, die buiten de Shield TV Pro uit 2019 nooit een upgrade kreeg. We raden je Shield TV dan ook aan en wel om deze redenen.

Android TV Shield
Updaten naar Android 11 is nu mogelijk.

Waarom de NVIDIA Shield TV de beste mediaspeler van 2022 is

1. Ingebouwde Chromecast

Heb je nog geen smart TV, dan lijkt een Chromecast aanschaffen een budgetvriendelijke keuze, maar alles handmatig moeten casten gaat in de praktijk snel vervelen. Met de NVIDIA Shield TV vorm je je televisie om tot een slim exemplaar met Android TV (of Google TV wanneer je voor de upgrade naar Android 11 gaat). Je hebt dan toegang tot de Play Store en veel van je vertrouwde apps (hoewel niet allemaal) die je makkelijk kan bedienen met de meegeleverde afstandsbediening in plaats van met je smartphone. Shield heeft bovendien een ingebouwde Chromecast waardoor de ervaring compleet is. Het installatieproces is voor beide even eenvoudig, want meer dan de stekker en de HDMI-kabel aansluiten hoef je niet te doen. Is je wifi niet stabiel, dan biedt Shield TV ook wel de extra optie om een netwerkkabel aan te sluiten.

2. Shield TV afstandsbediening

De driehoekige afstandsbediening van de NVIDIA Shield TV zorgt ervoor dat je vlot tussen apps kan navigeren en makkelijk je favoriete series kan afspelen. Het volume regelen doe je nog steeds met de afstandsbediening van je televisie, wat de Shield remote heel minimalistisch houdt. Het enige dat ontbreekt zijn knoppen voor de verschillende streamingdiensten. Netflix is de enige die aanwezig is, wat overeenkomt met de populariteit van de dienst anno 2015.

afstandsbediening NVIDIA Shield TV

3. Bluetooth

De afstandsbediening werkt via Bluetooth, wat wil zeggen dat je ook andere apparaten aan de Shield TV kan koppelen. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je een monitor zonder speakers wil omtoveren tot een smart TV. Even een bluetooth-speaker koppelen en klaar. Andere mogelijkheden zijn een draadloze muis en toetsenbord om snel te kunnen inloggen bij de verschillende apps of zelfs een draadloze game controller, zoals die van de PlayStation 5. 

4. Ondersteuning voor Dolby Atmos

Sluit je de Shield TV aan op je televisie, dan kan je gebruikmaken van je eigen geluidssysteem met Dolby Atmos voor een meer ruimtelijk geluid. Lang niet alle mediaspelers ondersteunen de geluidstechnologie en je moet al een Apple TV of Amazon Fire Stick aanschaffen wil je er van kunnen genieten. Zeggen deze je niets, dan blijft de Shield wel de beste Android oplossing.

Cloud gaming

5. Cloud gaming met GeForce NOW

Niet iedereen speelt graag games, maar het kan wel de doorslag geven om toch voor NVIDIA te kiezen. Cloud gaming wordt steeds populairder en met een abonnement op GeForce Now kan je PC games die je al bezit overal spelen, inclusief je televisie. Met het nieuwste abonnement kan dit zelfs op een RTX 3080 grafische kaart in 4K60p met HDR, waardoor het aan kwaliteit niet zal ontbreken. Zegt dit je wat, dan is het een goed idee om voor de Shield TV Pro te kiezen, die twee extra usb-poorten heeft in vergelijking met het standaard model. Handig voor een muis en toetsenbord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business