Tips

Hoe zet je out-of-office aan in Outlook?

Out of Office
Een out-of-office of afwezigheidsbericht instellen als automatisch antwoord tijdens je vakantie is een goed idee. Zo doe je het in Outlook.

Een out-of-office instellen kan via Outlook.com. Meld je aan met het e-mailadres waarvoor je een automatisch antwoord wil instellen. Klik vervolgens rechts bovenaan op het tandwielicoontje en klik onderaan op Alle Outlook-instellingen weergeven. Om een out-of-office in te schakelen, vink je onder het kopje E-mail de optie Automatische antwoorden inschakelen aan. Vink Antwoorden alleen tijdens deze periode verzenden aan en kies vervolgens een begin- en eindtijd. Verder kan je opteren om je out-of-office enkel naar bestaande contactpersonen te sturen.

Voorbeeld van een out-of-office bericht

Hoe schrijf je een out-of-office bericht? Wij raden je aan om het vooral eenvoudig te houden. Begin met een begroeting zoals je dat bij een gewone e-mail zou doen. Bedank je contactpersoon vervolgens voor zijn e-mail en laat hem weten dat je niet aanwezig bent. Hoeveel details je geeft kies je zelf. Wanneer je met vakantie bent zal je waarschijnlijk meer willen zeggen dan wanneer je ziek bent. Houd het hoe dan ook kort, want niemand wil weten dat je je op een berg in Tenerife bevindt en de temperatuur 32 graden is. Geef je contactpersoon tenslotte een indicatie van wanneer je hen van een antwoord zal voorzien, of verwijs hen door naar een collega die wel aanwezig is. Sluit het out-of-office bericht af zoals je dat doet bij een e-mail.

Beste lezer,

Bedankt voor je e-mail! Ik geniet momenteel van een welverdiende vakantie en ben afwezig tot 28 februari. Met dringende vragen over TechPulse kan je terecht bij hoofdredacteur Wouter Scholiers via redactie@techpulse.be.

Vriendelijke groeten,
Sven

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business