Outlook e-mail

Een e-mail sluit je doorgaans af met een groet en de afzender. Door een digitale krabbel aan te maken hoef je dit niet langer iedere keer opnieuw te typen.


Het kost weinig moeite om zelf een afsluiting te typen in een e-mail, maar als je veel e-mails op een dag tikt, kan een automatische digitale krabbel de boel wat gemakkelijker en sneller maken. Je kunt naast je voor- en achternaam ook andere persoonsgegevens kwijt in de e-mailhandtekening, zoals je telefoonnummer of e-mailadres. Zo kan degene die jij mailt jou makkelijk bereiken. Bespaar wat tijd en maak snel een e-mailhandtekening aan.

Outlook
Start het programma of de browser op

Handtekening in browser of app

Open het programma Outlook op je computer of surf naar www.office.com. In het laatste geval open je Outlook via de browser nadat je bent ingelogd. Het is in beide versies mogelijk om een aparte e-mailhandtekening aan te maken. Als je gebruik maakt van zowel het programma als de browserversie, dien je voor beide een e-mailhandtekening toe te voegen.

Outlook handtekening
Creëer een handtekening in de browser.

Een e-mailhandtekening aanmaken in je browser

Rechtsboven in de browserversie van Outlook staat een blauwe balk met verschillende pictogrammen. Als je op het tandwiel-symbool klikt, worden de instellingen geopend. Onderaan het menu dat verschijnt zie je Alle Outlook-instellingen weergeven staan. Als je hierop klikt krijg je een hoop aanpasbare instellingen te zien. Klik op Opstellen en beantwoorden en je ziet bovenaan een tekstblok staan. In dit vak kun je jouw e-mailhandtekening aanmaken. Zorg ervoor dat de vakjes Mijn handtekening automatisch toevoegen aan nieuwe berichten die ik opstel en Mijn handtekening automatisch toevoegen aan berichten die ik doorstuur of beantwoord zijn aangevinkt. Onderaan verschijnt een blauwe knop Opslaan, waarmee je jouw wijzigingen kunt doorvoeren.


Outlook 3
 Maak een handtekening aan in het programma.

Een e-mailhandtekening aanmaken in de app

Klik bovenaan de balk op Bestand. Klik vervolgens onderaan op Opties. Er wordt nu een menu geopend. In de linker kolom zie je de knop E-mail staan. Als je hierop klikt zie je onder het kopje Berichten opstellen de volgende zin staan: Handtekeningen voor berichten maken of wijzigen. Klik op de knop Handtekeningen… achter deze tekst. Maak een nieuwe handtekening aan en geef deze een naam. In het tekstvak kun je de gewenste handtekening invoeren. Bij het kopje Standaardhandtekening kiezen kun je aangeven welke handtekening je wil gebruiken bij nieuwe berichten en antwoorden op e-mails. Als je klaar bent, druk je op OK. Jouw handtekening is nu ingesteld.

Outlook 4
Kijk of het gelukt is.

Mailen maar!

Als je de wijzigingen uit de vorige stappen hebt doorgevoerd, kun je een test-e-mail naar jezelf versturen of een concept aanmaken om te zien of het toevoegen van een e-mailhandtekening gelukt is. Als je een nieuw bericht aanmaakt, zie je in het tekstvak direct jouw zojuist aangemaakte handtekening te staan. Als dit niet het geval is, zal je de stappen nog eens moeten volgen en het opnieuw moeten proberen.


Gerelateerde artikelen

7 handige tips om je browser op te schonen

Je browser is je toegangspoort tot het internet, maar na maanden surfen zie je vaak door het bos de bomen niet meer. Tijd voor een schoonmaakbeurt.

10 must-have Windows 10-apps: want hij is het waard

De Microsoft Store zit boordevol interessante apps voor Windows 10. Maar welke apps mogen echt niet ontbreken op je nieuwe pc?

11 Microsoft Teams sneltoetsen die je veel tijd besparen

Ben jij ook een nieuwe gebruiker van Microsoft Teams? Deze sneltoetsen zal je elke dag gebruiken en besparen je heel wat nutteloze handelingen.
Volgt nieuwe technologische ontwikkelingen op de voet, maar houdt vooral van gekleurde lampjes. Spendeert haar tijd voornamelijk met een gamecontroller in de handen en zingt daarnaast alle liedjes van The Lion King luidkeels mee.