Tips

Zo verwijder je je recente zoekgeschiedenis in Android

Heb je net iets gênants opgezocht via Google? Met deze simpele handeling verwijder je je recente zoekgeschiedenis in Android-app.

Als er iets is dat we niet graag prijsgeven, dan is het wel onze zoekgeschiedenis van Google. Om niet herinnerd te worden aan de meest gênante vragen die je ooit al Google stelde, biedt de zoekmachine gelukkig wel de mogelijkheid om de zoekgeschiedenis leeg te maken. Nu wordt dat een tikkeltje eenvoudiger in de Android-app van Google. Met deze nieuwe functie voor de Google Android-app verwijder je je meest recente zoekgeschiedenis (de laatste 15 minuten) in een handomdraai.

Voor iOS-gebruikers zal dit herkenbaar in de oren klinken, want voor hen is deze functie al sinds juli 2021 beschikbaar. Waarom de uitrol naar Android nog zo lang geduurd heeft is ons niet bekend, maar vanaf nu kan iedereen er dus mee aan de slag. Wil jij komaf maken met de laatste zoekopdrachten die je in je smartphone hebt ingegeven, dan tonen we je hoe dat werkt.

Zo verwijder je je meest recente Google-zoekgeschiedenis in Android

Laatste 15 minuten

Heb je net een zoekopdracht ingegeven waar je je een beetje om schaamt? Dankzij de nieuwe functie van Google kan je die onmiddellijk uit de archieven verwijderen. Je opent daarvoor de Google-app op je smartphone en tik vervolgens op je profielfoto. Je zal nu de onder de kop ‘Zoekgeschiedenis’ een nieuwe optie ‘Laatste 15 minuten verwijderen’ zien staan. Selecteer deze en je zoekgeschiedenis van de laatste 15 minuten wordt voorgoed verwijderd uit je Google-account. Zo eenvoudig is het!

verwijder zoekgeschiedenis android
Je recente zoekgeschiedenis verwijder je in een handomdraai.

Drie maanden of ouder

Het is onbegonnen werk om bij elke zoekopdracht er binnen de 15 minuten aan te denken ze te laten verwijderen. Gelukkig biedt Google daarom ook standaard de optie aan om je zoekgeschiedenis over een langere periode weer leeg te maken. Hiervoor moet je in je Google-account naar het menu ‘Gegevens en privacy’ zoeken. Hier kan je in de Geschiedenisinstellingen bij Web- en app-activiteit voor elke Google-app je recente activiteit bekijken en verwijderen.

Je kan ervoor kiezen om je zoekgeschiedenis na 3, 18 of 36 maanden automatisch te laten verwijderen of ervoor opteren om de registratie van je webactiviteit helemaal ongedaan te maken. Maak je liever alles gewoon handmatig in één keer leeg, dan krijg je na verificatie van je identiteit toegang tot je volledige zoekgeschiedenis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business