TikTok

Kreeg je meldingen op TikTok dat anderen je profiel hadden bekeken? Dit is hoe je inzicht krijgt in wie en wanneer je account heeft bekeken.

Advertentie

TikTok-profielen bekijken is tegenwoordig niet meer zonder risico. Net als op LinkedIn ziet men dat je hen profiel hebt bekeken. Tenminste, dat is enkel het geval als je die optie zelf ook inschakelt. Je kan daarmee dus zien wie jouw profiel de afgelopen tijd bekeken heeft en de gebruikers van wie jij hun profiel bekijkt, krijgen dat voortaan ook te zien. TikTok bewaart deze gegevens voor 30 dagen.

Het socialemediaplatform wil hiermee stalking terugdringen. Door het inzichtelijk te maken wie je profiel heeft bekeken, wordt de onschuld en onzichtbaarheid voor stalkers weggenomen. Ook zijn gebruikers daarmee in staat eventuele ‘stalkers’ die zich daar niets van aantrekken, te blokkeren.

Bekijk wie je TikTok-profiel heeft geopend

Op privéaccounts valt er uiteraard relatief weinig te zien. De optie is daarom ook meer bedoeld om gebruikers met openbare accounts inzicht te geven wie hun profiel en daarmee mogelijk de video’s bekijkt. TikTok biedt wel voor beide accountsoorten de mogelijkheid om inzicht te krijgen in wie je profiel bekeken heeft. Hieronder leggen we uit hoe je dat inschakelt.

  1. Open de TikTok-app
  2. Klik rechtsonder op Profiel
  3. Klik vervolgens rechtsboven op het hamburgermenu en kies voor Instellingen en privacy
  4. Kies vervolgens onder het kopje Account de instelling Privacy
  5. Scrol naar beneden en klik op Profielweergaven
  6. Zet de schakelaar aan achter Profielweergavegeschiedenis
TikTok profielweergaven bekijken

Let er wel op dat dit ook betekent dat anderen kunnen zien dat jij naar hun profiel keek. Wil je niet dat anderen dit kunnen zien, dan is het wellicht verstandiger de optie uit te laten staan.

Schakel over naar een privéaccount

Maak je je zorgen over je privacy en blijven er ongewenste profielen je account (en video’s) bekijken? Zorg er dan voor dat je je account omzet tot een privéaccount. Dat kan met onderstaande stappen.

  1. Open de TikTok-app
  2. Klik rechtsonder op Profiel
  3. Klik vervolgens rechtsboven op het hamburgermenu en kies voor Instellingen en privacy
  4. Kies vervolgens onder het kopje Account de instelling Privacy
  5. Zet de schakelaar achter Privéaccount aan, de video’s op je account zijn daarna enkel nog voor je volgers zichtbaar