Tips

Zo koppel je je hoofdtelefoon aan je televisie

Hoofdtelefoon verbinden aan tv
Het gebeurt steeds vaker dat we in huis meerdere mogelijkheden hebben om televisie te kijken of te streamen. Zorg dat je elkaar niet te veel stoort en gebruik een bluetoothkoptelefoon om naar je televisie te luisteren. Hoe je dat doet? Dat vertellen we je hier.

“Drivers updaten? Altijd een goed idee. Dat houdt je veilig in de onlinewereld.”

STAP 1 / Koptelefoon aansluiten

Gek genoeg hebben bijna alle televisies een koptelefoonaansluiting, waarop je een standaard 3,5mm-audiokabel in kan steken. Daarmee kan je met iedere bedrade koptelefoon luisteren naar je televisie. Erg comfortabel is dat natuurlijk niet. Bovendien zijn deze aansluitingen vaak achter het toestel weggewerkt, waardoor ze niet bepaald makkelijk bereikbaar zijn.

STAP 2 / Ga draadloos

De meeste recente televisies beschikken over bluetooth, de universele techniek voor draadloze communicatie. Het is dan mogelijk om een draadloze koptelefoon aan te sluiten voor optimaal comfort. Voor je hiermee begint, is het goed te weten hoe je jouw koptelefoon in ‘pairing mode’ zet, dus hoe je hem kunt laten koppelen met nieuwe apparaten. In de meeste gevallen is dat gelijk: houd de aan-uitknop drie tot vijf seconden ingedrukt wanneer deze uitgeschakeld is. De koptelefoon staat dan open voor nieuwe koppelingen.

Moderne televisies beschikken over bluetooth. Maak daar gebruik van.

STAP 3 / De eerste koppeling

Het koppelproces voor je Google TV of Android TV (wat de meeste merken gebruiken, van Sony tot Philips en van TCL tot Huawei) is gelijk. Ga op het beginscherm naar het menu Instellingen en kies daar de functie Draadloos en netwerken (Android TV) of Afstandsbediening en accessoires (Google TV). Ga vervolgens naar Afstandsbediening of accessoire koppelen. Zorg dat je koptelefoon in de koppelmodus staat en selecteer hem uit de lijst. Klik vervolgens op Koppelen.

De eerste koppeling is wat werk, daarna gaat het makkelijk.

STAP 4 / Opnieuw luisteren

In de toekomst zal deze verbinding niet automatisch tot stand worden gebracht. Dat is prettig, aangezien veel mensen een koptelefoon voor meerdere apparaten gebruiken. Het zou vervelend zijn als het geluid van de televisie telkens vanzelf naar de koptelefoon zou gaan! Om het geluid naar de koptelefoon te sturen, zet je de koptelefoon aan en ga je op de televisie naar Instellingen > Afstandsbediening en accessoires > Je apparaat > Verbinden.

Soms moet je de techniek een handje helpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business