Tips

Deze kerstfilms moet je gezien hebben op Disney Plus

Kerstmis nadert met rasse schreden, en wat is nu beter dan gezellig kerstfilms kijken? Ook op Disney Plus vind je een fijne selectie.

Helemaal klaar voor Kerstmis? Disney Plus alvast ook. Met deze selectie aan kerstfilms ben je op zijn minst gesteld tot 25 december (en misschien zelfs nog even erna).

The Santa Clause (1994) en The Santa Clauses (2022)

Eén van de klassiekers in het genre van kerstfilms, dat moet The Santa Clause zijn. Want als je per ongeluk de Kerstman vermoordt, dan moet je logischerwijze zijn taak overnemen. Scott Calvin gaat daarom halsoverkop pakjes bezorgen aan alle kinderen op kerstnacht. Ben je gek van deze film? Dan kun je op Disney Plus ook naar The Santa Clauses kijken, een miniserie over Scott die op zoek gaat naar een opvolger.

Home Alone 1 en 2 (1990, 1992)

Meestal krijg je de Home Alone-films op tv te zien rond de feestdagen, maar waarom nog wachten? De Home Alone-reeks begint met Kevin McAllister die door zijn ouders thuis vergeten wordt wanneer zijn familie op vakantie vertrekt. Daardoor moet hij het plotseling opnemen tegen een stel inbrekers, wat hij op hilarische wijze tot een succes brengt. Bij Home Alone 2 komt er een gelijkaardige situatie voor, waarbij dat Kevin op zijn eentje in New York belandt. De Home Alone-reeks kent nog enkele vervolgen, maar de eerste twee films blijven toch de meest briljante.

Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)

Ben je meer voor animatiefilms, dan kun je tijdens de kerstperiode ook beroep doen op de Ice Age-reeks. In deze film gaat luiaard Sid samen met mammoet Peaches en buidelratten Crash en Eddie naar de Noordpool. Sid maakte namelijk de kerstversieringen van mammoet Manny kapot, waardoor Sid nu denkt dat hij op de lijst van stouteriken staat.

Die Hard (1988)

Het blijft een eeuwige discussie: is Die Hard een kerstfilm of niet? Wij vinden alvast van wel, alleen maar al omdat de film zich afspeelt tijdens de kerstperiode. Politieagent John McClane moet namelijk zijn vrouw en haar collega’s redden van terroristen, tijdens wat normaal gezien een kerstborrel moest zijn. Ook al zie je Die Hard niet als een kerstfilm, het blijft gewoon een steengoede klassieker bomvol actie.

The Muppet Christmas Carol (1992)

We kennen allemaal “A Christmas Carol”, het meermaals verfilmde verhaal waarin de verbitterde Ebenezer Scrooge te maken krijgt met drie kerstgeesten uit het verleden, heden en de toekomst. Ook de Muppets gaven hun eigen draai aan dit alom bekende boek. Alle bekende Muppets zoals Kermit en Miss Piggy passeren de revue.

Bonus: The Simpsons Meet The Bocellis in ‘Feliz Navidad’ (vanaf 15 december)

Als je misschien niet de tijd hebt voor een hele film, of je iets nieuws wil om naar uit te kijken, dan zijn er nog de Simpsons. In deze kortfilm heeft Homer een speciale verrassing voor Marge: een speciaal optreden van operazanger Andrea Bocelli en twee van zijn kinderen. De short is vanaf 15 december te bekijken op Disney Plus.

Op zoek naar korting op Disney Plus? Bekijk hier ons overzicht met Disney Plus aanbiedingen.

Abonnee worden van Disney Plus?

Beginnen de kerstkriebels al? Of ben je benieuwd naar de catalogus van Disney Plus buiten de kerstfilms om? Dan kan je nu abonnee worden voor 8,99 euro per maand. Wie weet worden de prijzen volgend jaar wel duurder. Wil je het nog goedkoper maken en twee maanden gratis scoren, kan je een jaarabonnement nemen voor 89,90 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business