TechPulse kijktips van de redactie

Weet je niet meer wat kijken op Netflix, Amazon Prime, Disney+ of Streamz? Doe hier inspiratie op met onze maandelijkse kijktips van de redactie.


Probleem: je hebt alle laatste nieuwe releases op je favoriete streamingdienst al gezien en bent op zoek naar iets nieuws om te kijken. De redactie van TechPulse helpt je daar graag bij en deelt daarom maandelijks zijn beste kijktips voor films en serues. Heb je een abonnement op Netflix, Streamz, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ of nog een andere streamingdienst? Lees dan zeker even verder in onze maandelijkse kijktips.

Onze kijktips voor december

Arthur: Spider-Man: Into the Spider-verse op Disney+

Iedereen kent ondertussen Spider-Man wel. De spinnenheld die zich al slingerend een weg door New York baant, heeft ondertussen al heel wat films gekregen. Wie de beste Spider-Man-vertolking wist neer te zetten, is voer voor discussie op het internet: Toby Maguire, Andrew Garfield of Tom Holland? De beste Spider-Man-vertolking zit volgens mij echter niet in een live action-film, maar in de animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse.

De film werd geanimeerd in een stijl die heel sterk aan de originele Marvel-comics doet denken, maar die toch hedendaags aanvoelt. Ook het verhaal van de film hoeft niet onder te doen voor de grote Spider-Man-kaskrakers: het verhaal van Miles Morales was zodanig populair dat zelfs een aantal videogames inspireerde. Bovendien wordt er momenteel gewerkt aan een vervolg waarvan de trailer net is uitgekomen. Wie zijn Spider-Man-kennis wat wil bijschaven of gewoon een goede animatiefilm wil zien: Spider-Man: Into the Spider-Verse is te kijken op Disney+.


Marijn: Rick and Morty – seizoen 6 op Netflix

Heb je nog nooit een aflevering van Rick and Morty gezien? Of kon je wél al smullen van de eerste 5 seizoenen? Wel, dan haast je je in beide gevallen best naar Netflix voor seizoen 6, waarvan de laatste aflevering afgelopen zondag verscheen. We moeten eerlijk zijn: in seizoen 5 sprongen de gebeurtenissen iets te hard alle kanten uit, waardoor de structuur zoekraakte. Seizoen 6 heeft het juiste tempo weer beet en focust als vanouds op de hechte band tussen kleinzoon Morty en zijn even gekke als geniale opa Rick. De spitsvondige humor en leuke knipogen naar onze popcultuur maken seizoen 6 weer tot een kijkgenot.

Maxime: Uncle Martin op VRT MAX

Martin Heylen is misschien niet de meest bekende naam in het Vlaamse medialandschap, toch is hij een gevestigde journalist en televisiemaker. Doorheen de jaren zag je hem misschien al in Man bijt hond, God en klein Pierke en Heylen en de Herkomst. Voor zijn nieuwste reeks, Uncle Martin, neemt hij een net wat persoonlijkere invalshoek. Hij gaat op een grote tocht door de Verenigde Staten, waar hij een heleboel Amerikaanse familieleden ontmoet die hij nooit heeft gekend. Dat komt omdat zijn grootvader honderd jaar geleden met de boot naar daar reisde, waarna Martins vader enkele jaren later terugkwam.

Ook al heb je niet iets met Martin als persoon, de blik op een onontdekt stuk geschiedenis wekt sowieso nieuwsgierigheid op. De snelgroeiende familieconnecties maken daarbij ongetwijfeld wat emoties los. Ben je niet zozeer gefocust op Heylens persoonlijke reis, dan krijg je alsnog een uniek inzicht over de Verenigde Staten en zijn inwoners.

Je kan de trailer hier bekijken.

Jeffrey: From Scratch op Netflix

Amy en Lino vormen een koppel waar je enkel maar verliefd op kan raken. Wat begint met een reeks weerbarstige ontmoetingen tussen de Amerikaanse Amy en Siciliaanse Lino, eindigt met een verhaal vol vonken en een zoektocht naar de toekomst voor een jong stel. Het trouwen met een Amerikaan wordt Lino door zijn vader alvast niet in dank afgenomen. Pas als het leven van Lino bedreigd wordt door een ernstige ziekte gaat de vader overstag – hij komt tot het inzicht dat hij voor zijn zoon moet kiezen. Het is vanaf dat punt dat Amy en Lino ‘from scratch’ aan hun leven kunnen beginnen. Voor dramaliefhebbers is de serie echt een genot, al moet je je niet laten afschrikken door de nodige emotionele gebeurtenissen.